Из гардероба на любимите френски мъже

x


След италианците, които могат лесно да ни омаят с небрежните си ленени костюми и разходка из малките улички на Милано, е време и за бреговете на Сена. Правим бърза следобедна разходка из Латинския квартал, а вечерта мислим да се отбием в Le Marais. Французите са спретнати по любимия ни и толкова трудно постижим небрежен начин.
За разлика от италианците, те залагат на базовите неща в гардероба и са по-обрани. Което не ги прави по-малко съвършени! Обичат шаловете, костюмите, държат на минимализма и не прекаляват с аксесоари. Залагат на сигурните цветови комбинации и на изчистения силует, но са майстори в това да ни изненадват с цветни детайли, например.

Не бихме отказали да постоим в градините на Тюйлери с някой парижанин, нищо че вече е студено. Уроците по стил, които могат да ни предадат на чаша вино, биха били безценни. А дотогава – бърз гид за това как да разпознаем, че един мъж често отскача до Париж или просто е влюбен във френското кино и култура. Много от парижанските must-have елементи биха свършили чудна работа и в женския гардероб!


Шалът, моят приятел

От септември до май – шалът, напоен с хубав мъжки нишов парфюм, е на пиедестал. Не е нужно да е цветен, oversize или прекалено екстравагантен. Достатъчно е просто да присъства. Веднага променя цялостната визия. А и е идеален помощник, когато на любимата дама й стане хладно. В такива случаи най-добре е да е кашмирен.
Slim Fit или просто чист силует

Не обичат развлечените дрехи, твърде широките блузи или панталони с паднало дъно. Често залагат на униформата панталон – тениска- сако и смело можем да твърдим, че са царе в точно тази комбинация. Всичко, което обличат, трябва да им пасва като ръкавица. С удоволствие биха се допитали и до шивач, който да напасне любимия панталон до сантиметър, например.
Комбинират синьо и черно

Черното остава най-предпочитаният цвят, с който няма грешки и стилният аутфит е гарантиран. Но френските мъже обичат да го носят с тъмносиньо – комбинацията е много подходяща за зимата и изглежда много cool. Винаги вкарват по някой цветен елемент – колан, кърпичка, шал или чорапи.
Masters of layering

Наистина го владеят до съвършенство, може би по-добре от италианците. Никой не може да носи толкова добре риза с пуловер, елек, шал или пък яке над такова от деним. Обичат да завършват аутфита с шапка, а през зимата се опаковат добре, защото край Сена, знаем, е студено.
Текст: Теа Денолюбова

Снимки: GQ, Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени