Какво не знаете за чантите Hermès Birkin

x


Култовият модел на Hermès има 33-годишна история зад гърба си и хиляди фенове по света, но малцина са онези, които могат да се докоснат до тази легендарна чанта. Не само заради цената и ексклузивния ѝ статус, но и поради неясните условия, според които служителите в магазините на компанията избират на кого могат да я продадат и на кого не. Youtube е пълен с историите на не една и две екстравагантно богати дами, които се жалват как от години не могат да се сдобият с мечтания Birkin. Но какво още не знаем за това луксозно украшение, кръстено на ослепителната Джейн Бъркин?

1. До момента моделът е изработван в 35 нюанса на синия цвят, като едни от най-популярните разновидности са Mykonos, Bleu Roi и Blue Jean. Трудно ни е да повярваме, че и най-големите ценители на Hermès биха могли да различат всичките тридесет и пет един от друг.

2. Най-скъпата чанта Birkin е продадена на търг за сумата от 377 000 долара, а в изработката ѝ са замесени екзотична кожа от нилски крокодил, 18-каратово злато и известна бройка диаманти. Собственикът на съкровището е пожелал да остане анонимен. Но с такава чанта под ръка трудно може да остане такъв задълго.

3. Изработката на една чанта Birkin отнема 48 часа детайлен ръчен труд. Знаете приказката за бързата работа. Тук сценарият е друг и майсторът е свършил своята повече от отлично.

4. През 2001 година иконичният модел на Hermès е показан в епизод от мега сериала “Сексът и градът”. Резултатът не закъснява и листът с чакащи да се сдобият с чантата увеличава обема си тройно.

5. Говори се, че Виктория Бекъм има колекция от стотина чанти Birkin на стойност 2 милиона долара. Винаги сме я намирали за ценителка!Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Микро чанта и макси малто!

Ако сте пропуснали
Най-четени