Кашмирът – начин на употреба

x

statement+necklace


Избирате дрехите си с внимание. Но грижите ли се за тях със същото отношение? И ако някои блузи, панталони и тениски са от материи, чиито етикети четете по веднъж, то дрехите от кашмир заслужават малко по-сериозни грижи. Те обикновено струват доста повече от материи като полиестер, еластан или памук. Често ви се иска да ги носите по-дълго от един сезон, защото са удобни, пазят топло и изглеждат по различен начин от изкуствените материи. Затова, ето няколко съвета как да използвате кашмира, когато той се появи в гардероба ви.


cashmere-care-vogue-mag-23nov15-patrick-demarchelier-2015-b_592x888


Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е как да перете дрехите си от кашмир. И за съжаление или не, тук единственият подходящ вариант е да ги перете на ръка. И учудващо или не за много от вас, можете да използвате бебешки шампопан за целта. Подходящо е добавянето на омекотител или употребата на неагресивен прах за пране – по възможност течен.

Използвайте хладка към студена вода при прането на дрехите си от кашмир.


European-and-American-Street-Style-Women-Brand-Scarf-Long-Shawl-Plaid-Tassel-Pashmina-Cashmere-Wrap-Soft


Изцеждането на дрехата е не по-малко важно. Всяко разпъване може да промени формата ѝ, защото докато дрехата е мокра е и по-тежка. Не е удачно да закачите любимия си пуловер да виси с две щипки за раменете. Вместо това го оставете на топка в единия край на наклонен лиген, за да се утече водата сама.

Ако искате да изсушите дрехата си от кашмир по „най-безболезнения“ начин, то трябва да я оставите на плоска повърхност без да виси.


taylor0


Веднъж изсъхнали дрехите от кашмир, можете да ги приберете в гардероба си, но избягвайте да ги сгъвате. Най-добре е дрехата да виси на закачалка, така че да не се обазуват никакви гънки, които след това да личат.

Когато зимата свърши и вие трябва да съзхраните своята дреха, може би трябва да я сгънете. Правете го така че по възможност да има най-малко прегънати места. Не зарупвайте дрехите с други тежки неща, защото след няколкомесечен престой в тази форма, може да не познаете пуловера си следващата зима.


tumblr_nhalgwamhu1twcjpro1_500


Химическото чистене, ако изобщо е позволено за дрехата, е нещо, към което да прибегнете единствено, ако има твърде упорити петна по нея.

Когато използвате дезодорант за подмишници, изчакайте той да засъхне преди да облечете дрехата, за да избегнете появата на петна в тази зона.

Пазете кашмира от горещи повърхности.


RDuJour-Fashion-Blog-Model-Off-Duty-Milan-Street-Style-Taylor-Marie-Hill-Long-Wavy-Hair-Sweater-Backpack-Leather-Pants-Boots


И ако кашмирените дрехи имат нужда от гладане, винаги обръщайте дрехите наобратно и го правете на възможно най-ниската температура. И никога не забравяйте да погледнете етикета поне два пъти преди да вземете драстично решение за употреба на кашмирените си дрехи. Там обикновено е показан най-удачният вариант за тяхната подръжка.


GAP-cashmere-vogue-17nov15-pr_b_592x888


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

16-те най-абстрактни тоалета, които не искаме да виждаме през 2016 година

„DVF Secret Agent” – чантата, филмът и Карли Клос

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За нежен четвъртък!

Ако сте пропуснали
Най-четени