Ключова дума: oversize!

x

 


Пуловерът на татко аз обичам

и често тайничко си го обличам…

Сигурно си спомняте тази песничка, която озвучаваше популярна телевизионна реклама преди може би повече от десет години. Решихме да започнем статията с нея, защото е емблематична за днешната ни тема, а и напълно приложима, дори и на нашата възраст. Какво точно имаме предвид? Oversize пуловери, които, в крайна сметка, наистина можем да си набавим от някой мъжки гардероб.Топлите дни вече настъпиха и повечето от нас прибраха дебелите дрехи навътре в шкафовете. Не бива обаче да забравяме за прохладните дълги нощи, които предстоят и през които ще имаме нужда да се наметнем с нещо. И няма никакъв проблем това нещо да бъде поне два размера по-голямо от нас, защото противоположностите се привличат, а ние обичаме контрастите.

Oversize пуловерите са онези дрехи, които май наистина можем да носим целогодишно. Е, студените сезони са най-подходящи, разбира се, защото са създадени за плетива…Неписаното правило за контрастите важи с пълна сила при комбинацията на голямат дреха с другите части на облеклото. Ако я носите с дълъг панталон, нека той бъде скини модел или направо клин. Допълнението с обувки на висок ток пък можем да наречем почти задължително.

Поли, рокли и къси панталони – още едни добри приятели на oversize пуловерите. И ако това ви се стори прекалено, имайте предвид, че можете да носите дългата широка блуза и без тях – съвсем като рокля. Избор, колкото смел, толкова и страхотен.

Ако моделът пък е с „паднало рамо”, под него можете да облечете топ, чиято презрамка да бъде н показ. Дали ще бъде в същия цвят, или в контрастен – изборът е изцяло ваш.Вече споменахме по-горе, че този тип дреха се комбинира отлично с обувки на висок ток. Към тях можете да добавите и моделите в т.нар. оксфордски стил, а през студените сезони помислете за високи боти с връзки.Текст: Станислава Добрева

Снимки: Pinterest

Вижте още:

Балетните пантофки на модерните балерини

Слънчевите аксесоари на съвременното златно момиче

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени