Краят на една епоха – последното ревю на Марк Джейкъбс за Louis Vuitton

x

 

 


 

Парижката модна седмица се превърна в домакин на грандиозното сбогуване на Марк Джейкъбс с френската марка за луксозни стоки Louis Vuitton. В сряда беше официално съобщено, че оттеглянето на дизайнера е факт, а колекцията пролет/лято 2014 е последната за френския бранд, под която ще се подпише легендарният Джейкъбс. Светът на модата определя тази раздяла като края на една епоха, която с продължителността си от 16 години генерира не само милиарди долари приходи от продажби, а и създаваше изкуство. 

 


 

 


 

Последното ревю на дизайнера се състоя в Лувъра. Мястото около фонтана, на което се проведе ревюто бе оприличено на театрална сцена, на която се разиграва приказка в черно. Може би точно този, толкова драматичен сюжет не бе очакван от почти никой от гостите.  

 


 

 


 

Тонът на модното шоу остана емоционален, разтърсващ и тъжен до края, каквито се оказаха и моделите дрехи. Черният цвят е преобладаващ за колекцията, като за голяма част от настроението допринесоха дантелата и кройките, които ту разкриваха женското тяло, ту се опитваха да го скрият непринудено и почти успешно.

 


 

 


 

Лайтмотив или акцент в разигралия се паметен сюжет бяха перата, които освен като аксесоар имаха допълваща функция в дизайна на дрехите. 

 


 

 


 

„Беше красиво и неочаквано, истински театър. Той е толкова креативна личност, винаги е изненада и е интересно да се види какво е измислил за следващия сезон“, казва София Копола, с която Джейкъбс си е партнирал в колаборация, и която е негова лична приятелка. 

 


 

 


 

Със или без Louis Vuitton, Марк Джейкъбс остава един от признатите таланти в съвременния моден дизайн. А ние оставаме нетърпеливи да видим дали дизайнерът ще се съсредоточи върху модния бранд, носещ собственото му име или ще ни изненада с ново начинание, което вярваме, че ще бъде не по-малко успешно. 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: TheSartorialist.com

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени