Лудостта на Джеръми Скот, Prada от 60-те и…

x

Moschino. Едва ли има по-забавни ревюта от тези, които Джеръми Скот е способен да организира. Идеите му градират в тази посока сезон след сезон. И този път темата е странна, различна, провокативна, с вдъхновение от улиците, движението на автомобилите, автомивките, пътните знаци и прочие. „Опасна мода“, се чете на някои от тоалетите, на които любимата му Кейти Пери вероятно се наслаждава с удоволствие. Огромни табели, полицейски ленти, ярки означителни знаци сочат в различни посоки, а дрехите остават с типичните силуети, подчертаващи тялото или тотално отхвърлящи идеята, че то съществува. Лудост, която ни накара да се усмихнем отново. Браво на Джеръми и на целия екип, който му помага да прави всичко това, въпреки че дизайнерът все още има проблеми с италианския. Очевидно езиковата бариера не е никакъв проблем, когато става дума за знаците и кодовете, които модата може да носи.


 


Prada. Тя е един от най-италианските дизайнери, които творят на полуострова днес. И като много от нейното поколение, Прада пази очевиден афинитет към 60-те години. Често виждаме това десетилетие интерпретирано в нейните колекции. И този път бе така. Миуча представи една силно обмислена колекция с класическия подпис на модната къща. Добавила е мънисто, блясък, линиите са прави като тук-там се забелязва игра с асиметрията.


 


Fendi. Преди да се отправим към Париж, Лагерфелд ни даде доза от италианската естетика, която владее до съвършенство. Колекцията на Fendi навява асоциации за исторически препратки заради големите ръкави, високи яки и други детайли в кройките. Колекцията е издържана в блокове от ярки цветове, които постепенно преминават в черно. Аксесоари, обувки, цялостна визия – всичко това нямаме търпение да видим в пролетните рекламни кампании и слънчевите дни.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

АЛЕСАНДРО МИКЕЛЕ ЗА GUCCI – ЕДНА ПО-ДОБРА ВТОРА КОЛЕКЦИЯ

МИЛАНО: ДЪЖДОВНО НАЧАЛО НА МОДНАТА СЕДМИЦА И STREET STYLE ВДЪХНОВЕНИЯ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Sasha – Red Stripes от SUN DIVA SWIMWEAR

SUN DIVA SWIMWEAR Sasha – Red Stripes Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от SAINT LAURENT 

Сако от SAINT LAURENT  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от CHLOÉ

Кожени сандали от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сламена шапка от GUCCI

Сламена шапка от GUCCI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Двойна доза красота!

Ако сте пропуснали
Най-четени