Mare, sole, amore – Saluti da Italia

x

 


Помните ли как миналата пролет на Dolce&Gabbana бе витаминозно взривена от зеленчуковия тренд, който двамата дизайнери подариха на модния свят? Помните ли след това бароковата зима, отрупана в злато и разкош? И ето, пак е пролет и пак настояваме да разберем с какво ще я запомним. Със сигурност Доменико и Стефано се погрижиха представянето им да е паметно, красноречиво, сицилианско и достатъчно цветно, за да прехапем устни отново и да не спираме да мечтаем за Южна Италия и нейните богатства. 

 


 

 


Веднъж качили се на върха на средиземноморската вълна, дизайнерите не я изпускат докато не се приземят във вълшебната Сицилия, всяка година, всяко лято с всяка колекция. И така, поздрави от вълшебна Италия ни изпращат Доменико и Стефано с много цвят и фантазия, много нови десени и страсти. И като за начало, имайки предвид, че дуото е основен трендсетър сред модните среди, виждаме райе, напомнящо на чадърите от морския бряг през лятото. За някои от дрехите изглежда, дизайнерите сякаш бяха изучавали традиционни занаяти от любимата си географска област, за да ги пресъздадат в корсети и рокли, в чанти и неповторими десени. 

 


 

 


Когато колекцията бе показана за пръв път, много модни журналисти и любопитни блогъри обвиниха креативността на дизайнерите намерила израз в дрехи сякаш произведени от рафия и изглеждащи като чували и плетени панери – буквално. Отрицателните забележки бяха провокирани от цените, на които се продават дрехите и посланието което някои от тях доловиха и изтълкуваха посвоему. Така или иначе, хубавите летни модели не спират до тук, а продължашат подкрепени от шалове в косите и пищни обеци – тъкмо в стил Dolce&Gabbana. 

 


 

 


Всеки кадър от ревюто сякаш бе фрагмент от поздравителна пощенска картичка отпечатана през 50-те години. В дрехите се влюбихме, а цялото отношение към модата ни подейства точно като поздрав от горещата и топла Италия. 

Още от колекцията на двамата италианци може да видите тук!

текст: Стефи Сотева

снимки: БГНЕС

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от JIMMY CHOO

Кецове от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Риза от Prada

Риза от Prada Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от ADEAM

Trench coat от ADEAM Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Събота… лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени