Най-добрите колекции haute couture

x

Котюр! Цялото ни същество настръхва, когато изговаряме тази дума. Висшата мода е много по-близо до изкуството, отколкото до модата. По модната пътечка се разхождат истински произведения на таланта, въображението и красотата. Париж е мястото, което винаги вдъхновява и поднася най-добрата сцена за подобен култ към естетиката. Избрахме някои от най-впечатляващите колекции, на които попаднахме. Те съчетават женствеността с изключително иновативния поглед на дизайнерите. А осъвременяването на т.нар. модни клишета е истинско предизвикателство!

Dior
Изключително стилен Dior и перфектно съчетание между т.нар. nude цвят и класическото черно. Dior празнува женствеността с изчистени, но много изразителни силуети, остри деколтета, голи рамене, елегантни пелерини. Влюбени сме в колекцията котюр и бихме носили всяка една от наистина перфектните рокли, създадени сякаш от въздушен тюл. Красота!

Givenchy
Честваме женствеността и формите! Коприна, пайети, шифон, пера… партнират си по най-красивия възможен начин! Цветовете са ограничени до най-основените, среброто преживява истински ренесанс, а бордото е най-отличния акцент. Дълго време ще се говори и ще се помни пелерината от тъмнозелено, която омагьоса всички! Такъв блясък определено не се забравя лесно… Носи нещо много елегантно, много царствено… Отнася ни в други светове.

Viktor & Rolf


25 години предизвикателства. Victor & Rolf празнува четвърт век провокации и движение по ръба на модата. Ако някога сте си представяли, че излизате от вкъщи с одеало и възглавница (особено през зимата), то вече висшата мода е правилното място за това. И ви разбира перфектно! Victor & Rolf представиха колекцията си в театър, не само, защото е особено театрална и пълна с послания, но и защото брандът има повод за празник. Припомняме си всички години, в които марката ни е носила изключителни моменти и мода, която винаги е била отвъд въображението ни. Както и този път! Казваме твърдо NO на всичко обикновено!

Iris Van Noten
Безспорно една от най-добрите и вълнуващи колекции. Истински празник на сетивата! Перфектни рокли, които излизат извън представите ни за точен и правилен аутфит, разчупени линии, земни цветове, особено падащи платове. Харесва ни, че Iris Van Noten е бранд, който си играе с дължините, материите и съотношенията между късо и дълго. Бихме носили всяка една от роклите, представени на котюрната седмица. А и толкова отиват на блясъка на Париж!

Chanel
Накъде без Chanel? Класическото сиво, светлосиньо, черно и зелено. Маслени цветове, богати на история, придружени от сребърни пайети, много блясък и прозрачни материи. Chanel успява да преразкаже класиката по най-добрия и секси начин. Стройни силуети, които на пръв поглед не представляват нищо вълнуващо, а носят толкова много история. Шик и ретро си партнират по най-добрия възможен начин, а острите обувки са като втора кожа. Преоткриваме сребристото и не се страхуваме от смелите цепки и дължините. Прозрачните материи определено ще са за кралици, а розовият кант сякаш ни кани за едно различно и по-вълнуващо пътешествие.

Текст: Теа Николова

Снимки: Vogue

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стъпваме леко и с настроение!

Ако сте пропуснали
Най-четени