Ода за сбогом с мъжката диагоналка

x


Диагоналка, чантичка, или просто нещо, което мъжете трябва моментално да изхвърлят от гардероба си…ако имат смелост да питат нас, жените. Диагоналката по нашите ширини има особено значение, символ е на принадлежност към една определена прослойка на обществото, към един друг тип ангажираност, към едно друго време, което, мислехме си, отдавна е отминало. Уви, то все още е тук, заедно с белите чорапи, калъфчето за телефон, закачено за колана и още, и още…И понеже обичаме мъжете, искаме те да изглеждат добре. Когато изглеждат адекватно, те се чувстват по-добре, държат се по-добре, карат и нас да се чувстваме обгрижвани. Говорим с любов и ни най-малко не искаме да съдим, а просто да ги насочим.

Има неща, които трябва да останат в миналото и да разчистят пътя към новото. Наясно сме, че много мъже наистина се нуждаят от място, в което да съхраняват документи, вещи, ключове. Затова избираме вдъхновения от улиците на европейските столици. И да, тези примери абсолютно могат да бъдат прехвърлени и тук! С радост отбелязваме появата на все повече и по-добре облечени мъже, на красиви двойки, на хора, които обръщат внимание на детайла. Защото вниманието към красивите неща показва отношение към много други аспекти от ежедневието – как се държим с хората, какво е отношението ни към храната, към изкуството, към разговорите, дали се изслушваме, дали казваме благодаря.

И ако твърдението, че винаги вниманието пада повече върху начина, по който една жена е облечена, дори на улицата – с какво палто е, с какви обувки е, хубава ли е чантата й, бихме искали да кажем, че женският поглед към мъжкото облекло не е по-малко критичен. С разликата, че ние много лесно се омайваме от всичко останало – ръце, глас, маниери. Все неща, които никак, ама никак не вървят ръка за ръка с диагоналката. Още по-малко с нашата ръка.

Изборът е доста голям и започва от страхотни раници, до чанти за лаптоп, клъчове и кожени сакове за път, които с удоволствие бихме откраднали. Поне за уикенд.
Текст: Fashion Inside

Снимки: Pinterest, Collagevintage

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени