По следите на парижкия Street Style

x


Преди малко повече от 10 години група прогресивни фотографи от близо и далеч обърнаха фокуса от големите ревюта и завъртяха светлината на прожекторите към самата публика на дефилетата от седмиците на модата. И се роди Street Style понятието и първите блогове, посветени изцяло на явлението. Емблема за периода е Скот Шуман и неговият проект The Sartorialist. По това време той е самоук фотограф, който се грижи сам за детето си у дома. Но късметът му се усмихва широко и талантът му е забелязан от екипа на емблематичния тогава сайт Style.com. Те му дават шанс да разгърне потенциала си и го изпращат в Милано да улови най-доброто от кипящия по улиците на града стил. Скот заема от приятел 20 000 долара. С половината си купува камера и лаптоп. С остатъка – подобаващи дрехи. Защото първото стъпало от успеха му е да се държи като професионален фотограф и да изглежда като моден редактор, за да спечели доверието на една необикновена публика. Останалото е история. И вълна от блогове, които се родиха впоследствие.

От тогава насам Street Style-ът се превърна в естествен източник на вдъхновение за пристрастените към модата и добрите попадения. Кралиците на уличния стил успяват да преведат някои от най-горещите трендове на достъпен език, демонстрирайки нагледно приложението им в ежедневието. Други тенденции сякаш се зараждат тъкмо от идеите на смелите стайлинг икони. И биват бързо усвоени от модните библии.

Връщаме се в Париж, за да се огледаме в душата и красотата на градския му лабиринт. Където леопардови шарки се разминават с неонов пух, а дантелата се подава срамежливо изпод блейзъри с дължина до средата на бедрото. Където кожата и денимът се срещат в топла прегръдка. И моноцветните сетове успяват да добият екстравагантна нотка с правилните аксесоари. Париж махва с ръка и зачерква всички табута и клишета, и забърква свой собствен микс от изумителна мода.

И така до следващата седмица на модата. Пък и през всичкото останало време.


Текст: Fashion Inside

Снимки: The Impression

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от JIMMY CHOO

Кецове от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Риза от Prada

Риза от Prada Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от ADEAM

Trench coat от ADEAM Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Точно такова лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени