Уроци по скандинавска мода

x


Скандинавският дизайн е известен с изчистените си линии, минимализъм, никакви излишни елементи и много издържани цветови комбинации. При интериора сякаш няма какво да отнемеш, а при street style понякога дори не можеш да разкодираш майсторството, с което е „построен“ един аутфит. Всички обръщаме поглед след високите руси момичета от студените държави, които като че ли не правят друго освен да подчертават красотата си. Синият поглед, бялата кожа, леко разрошената коса. Скандинавките умеят да властват над студа и лошото време като никой друг. Те владеят изкуството на т.нар. базов гардероб, който надграждат по изключителен начин.

Oбръщат много внимание на детайлите, монохромните цветове, кълнат се в Converse. Аутфитите им са лишени от всякакви претенции и натруфеност. Разчитат на удобството и не биха жертвали собствения си комфорт в името на модата. Именно заради това можем да сме напълно убедени, че скандинавските момичета не биха копирали сляпо дадена модна тенденция. Напротив, биха я пречупили през собствената си призма и то по най-лежерния възможен начин. В цялото море от Scandi street style, избрахме няколко опорни точки за един добър скандинавски look.

Бялата тениска

Тя е нещо като Основата на основите “. Каквото и да облечеш над нея, аутфитът е повече от съвършен. А и безкрайно много отива на небрежните им светли коси!


All black

Скандинавските момичета изпитват истинска любов към черното. То е градско, а в същото време елегантно и идеално за забързаното ежедневие. Всички сме чували, че когато не знаем какво да облечем, можем да заложим на черно. Те го носят не като спасение, а като акцент! Можем да вземем поука от следващите аутфити.


Masters of layering

Колкото повече, толкова повече, това е законът, който важи тук. Няма значение дали обличате два бомбъра, палто и тънко яке, пуловер и риза. Оставете въображението си и не забравяйте, че комфортът е най-важен!


Ниски обувки

Както споменахме още в началото, скандинавките дават всичко за чифт Converse и обичат да се разхождат с ниски, удобни обувки. Основна част от гардероба им са т.нар. flat shoes във всякакви варианти. Избрахме за вдъхновение няколко модела, различни от любимите ни бели кецове.


Текст: Теа Денолюбова

Снимки: Pinterest, Stockholm Streetstyle

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зелено и classy!

Ако сте пропуснали
Най-четени