Зимата е за път и още нещо

x


Зимата предразполага да прекарваме уикендите извън града, било то в планина или близка европейска дестинация. Дългият уикенд е супер за почивка, разнообразие и откъсване от ежедневието. Зимният багаж обаче е доста по-обемен от летния и при него няма как просто да избягаме с чифт къси панталонки и рокля на цветя. Отвореният празен куфар винаги е предизвикателство, защото колкото и да ни се иска, не можем да вземем всичко.

И тук идва времето за избори, а да предвидиш аутфита си за няколко дни напред понякога е досадно. Как да избереш любимите си дрехи, а ако завали, ако е по-студено? Въпросите са много, но за да направим приготвянето на багаж по-приятно, избрахме няколко добри комбинации, които да ви спасят във всякакви ситуации, било то тук или в чужбина. Мотото е less is more и този път мислим наистина да го спазим!Пуловер

Почти не можем да си представим зимен аутфит без пуловер. Идеален е за дълги разходки в планината или за уютно кафене в Милано, например. Хубавото е, че можем да го съчетаем с джинси през деня, а вечер също да влезе в употреба, в комбинация с пола.

Шал и ръкавици

Освен че са задължителни, за да ви създадат нужния в студа комфорт, те са и прекрасен аксесоар. Колкото по-голям е шалът, толкова по-модерен е, а и толкова по-свободно ще може да се отдадете на разходки и снимки. Хубавото е, че не заемат място в багажа, защото са върху вас буквално през цялото време.

Блуза, която обичате

Знаем, че селекцията е трудна и често успяваме да вземем със себе си само няколко базови неща. Това тук е изненадата в багажа, защото любимата блуза или риза ще ви създаде нужното настроение, особено ако е в ярък цвят, чисто бяла или от хубава, нежна коприна. Ще може да я носите в по-топъл ден или за бързо аперитиво вечер. Не заема място, а е отлично попадение.

Back to black

Изцяло черният аутфит е спасение при пътуване. Освен че е елегантен, спестява и проблема с комбинациите. Подходящ е за по-кратки пътувания и е добре дошъл навсякъде. Може да сте с черни скини джинси, черно палто и черен топ както на последния етаж на Rinascente в Милано, така и с чаша вино в ръка в някоя от хубавите изби у нас, например. Черното издължава силуета, а и в all black look-а има нещо много моделско, което безспорно ни допада.

Рокля

Неведоми са пътищата и не знаем в кой клуб ще ни отведат. Добре е да имаме рокля в багажа, дори да не я облечем, знаейки, че е с нас, ще ни бъде много по-спокойно. Залагаме на slip dress, за да можем да я съчетаем с поло или тишърт. Oversize роклите също са добре дошли, а и в багажа винаги има място за чифт чорапогащи.

И още нещо…

Добрата компания е най-важното, което да вземем със себе си. А ако пътуваме сами – съзнанието, че понякога има гледки, места и вкусове, които не искаш да споделяш. Всичко останало е преходно и отминава. Дотогава – като си в Рим, просто прави като римляните. А те много, много се усмихват.


Текст: Теа Денолюбова

Снимки: Pinterest, The Viewfinder

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени