Декор назаем от шикозните хотели

x


Хотелите са друга реалност. Създадени отвътре и отвън с много вкус и стил. На човек му е трудно да си представи, че нещо от интериора в тях може да се пренесе и в дома му. Но фактите говорят друго. Събрахме шест наистина добри идеи, които може да използвате в жилището си. Уверете се сами.
Драматично осветление на входа

Хотелите разчитат на първото впечатление. И докато на теория това няма особено значение, защо пък да не направите входа на дома си възможно най-запомнящ се. Не се нуждаете от 6 м височина на таваните, за да постигнете подобно впечатление. Достатъчно е да поставите нетипичен акцент, който веднага да грабва вниманието.

Едно пространство, много зони

Това всъщност е основата и на лофт стила. Представете си дневната като умален модел на лоби на хотел, в което са обособени места за различни дейности, без да си пречат едно на друго – работна зона за лаптоп, чай с приятели, място да четене. Основният елемент на интериора трябва да предразполага към разговори, докато околните могат да предоставят известно усамотение.

Съчетание на различни текстури

Обичате минималистичната палитра, но не искате да бъде скучно? Дори да изберете един цвят, текстурите ще придадат дълбочина и разнообразие в иначе монотонния интериор. Например, бялото може да е навсякъде, но килимите с дълъг косъм, дървото и стъклото създават истинската динамика.

Плочки на необичайни места

Колоритът им създава съвсем различно впечатление. Хотелите го използват за привличане на вниманието и контраст с останалата част от пространството. Ако искате да приковете поглед към определен ъгъл от стаята, използвайте смело тази идея по стените, стълбите и където ви се прииска.

Аристократичен привкус със столове от кадифе

Това е още една възможност, която да вземете назаем от хотелите. И е напълно приложима в дома. Важното е да ви допада излъчването им. В ежедневието ни храненето често е забързано, припряно и неглижирано. Решението на това да се забави ритъма и да се получи повече наслада от храната, може да се крие точно в този луксозен детайл.

Обемни растения

Присъствието на растения и в хотелите, и в домовете създава много по-органична и естествена среда, както и усещането за уют. Големите растения произвеждат повече кислород и според скандинавците, владеещи хюге и лагом те са съществени за постигането на щастлив живот.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени