Фън шуй за спалнята

x

Не знаем как е с вас, но за нас спалнята е едно от щастливите ни места. Именно затова търсим най-добрите начини да я направим пространство, управлявано от спокойствието. Зона, в която да оставите целия стрес и напрежение навън и да се отпуснете. Проблемът обаче е, че повечето от нас допускат нервността и грижите да ги последват дори там.

Спалнята наистина може да се преобрази в свещено място с няколко генерални промени и малко помощ от Фън шуй. Така тя ще се превърне в мечтана точка, изпълнена със спокойствие и блажени моменти.

Омекотете акустиката

Всичко във Фън Шуй се основава на хармонията и енергията. А няма нищо по-изнервящо от спалня, в която звуците кънтят, резонирайки в стените. За да постигнете истинско спокойствие трябва да потърсите мекота. Звукът вероятно е последното нещо, за което се сещаме, когато търсим начини да направим спалнята комфортно място, но е наистина важен. Има причина природата да ни звучи толкова успокоително.

Ако вратата или пода ви скърцат, или прозорците се отварят и затварят шумно, оправете ги. Така няма да ви напрягат излишно. Всички твърди повърхности отразяват звуците, докато материите го абсорбират. Колкото повече текстилни повърхности добавите, толкова по-меко ще е звученето на стаята. Заложете на възглавници, покривала, килими.

Успокояващи цветове

Това не е първият път, в който ще го кажем. Цветовете въздействат и това тяхно свойство трябва да се използва мъдро. Колкото и да ни е интересна концепцията с червено-черен дизайн в спалнята, сме убедени, че това ще ни подтикне към повече действие, отколкото да ни даде спокойствие.

От друга страна заглушените бели, бледо сините, зелените, бежови и шоколадови нюанси ще ни отпуснат още с влизането. Красотата на тези цветове е в тяхната простота. И тук е време за креативност и индивидуален щрих. Можете да съчетаете по-тъмни тапицерии с по-светли стени или обратното, по начин, който ви харесва.
Аромати

Ароматите, заедно с цветовете отразяват същността на стаята. Дифузери, ароматни свещи, етерични масла – можете да използвате всяко от тях, за да поддържате релаксиращата атмосфера на пространството.

Лавандула е първият аромат, за който се сещаме, когато става въпрос за отпускане. Но ако не е сред любимите ви, имаме цял списък с други ухания, които да ви създадат релаксиращо усещане. Жасминът, боровинките и ванилията също намаляват напрежението, подобряват цялостно състоянието и отпускат.
Баланс

Спокойствието идва от баланса, а именно към него се стреми Фън шуй. Създаването му в спалнята е наистина важно. За повече комфорт, според източното изкуство за хармония, леглото трябва да е максимално отдалечено от прозореца. Идеалното му място е до стената с висока табла за повече стабилност. Осигурете достъп до леглото и от двете страни и създайте равновесие със симетрочност на допълнения от всяка страна. Балансът се отразява в симетрията – две шкафчета, две лампи, два комплекта възглавници.
Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сериозен look за една успешна сряда!

Ако сте пропуснали
Най-четени