Хюге докато пътешестваме

x

Тайната за щастлив живот на скандинавците се прокрадва в още едно от любимите ни занимания. Как да пътуваме според устоите на хюге? Такива места създават уют и топлина. Както и хюге само по себе си. Ето къде може да го откриете докато пътувате в пространствата, в които отсядате и са всичко друго, но не и хотел.Символи – закрилници

За да усетите присъствието на хюге, то е необходимо пространството да бъде закриляно, пречистено и свободно от лоши влияния. Това в най-чист вид правят символите-пазители или тотемите. Ако откриете своето място за отсядане с малък гном или леприкон на терасата, значи сте постигнали хармония в пътуването.Планинска хижа

И в тези пространства, в които преобладава топлината на дървото, са изпълнени с духа на хюге. Всяка планинска хижа съдържа в себе си от тази философия. Една стая, камина със запален огън и в същото време само на крачка от величието на планината.

Тихо убежище на село

Където и да намерите спасение от града, това е няколко стъпки по-близо до съвършенството. А така и до скандинавската философия за щастлив живот. Без припряност, без бързане, без надбягване с времето. Почти всяка къща за гости по селата може да ви осигури необходимите елементи, за да се почувствате едно цяло с любимите си хора. Особено важни са общите пространства, в които всички да споделите времето си заедно.

Пълно щастие в сърцето на града

Казахме, че хюге се намира далеч от града. Но има и места, които го предлагат в самото му сърце. Те са така създадени, че нито за миг пребиваването в тази дестинация да не е нищо друго освен чисто удоволствие. Дали благодарение на някой хамак, висящ от тавана на обширен апартамент или пък топлината на материалите и цветовете на мястото.

Разкошно дизайнерско лофт бунгало

Светлината е особено важна за хюге. Тя трябва да е разпръсната и топла. Всяко пространство, в което е на почит и го прави меко и уютно, ще ви осигури именно този пламенен и лек дух, който скандинавците определят като истинска хармония. Отворените пространства спомагат за преливането на пространствата без да им създават ограничения и така носещият се дух на спокойствие е навсякъде.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сериозен look за една успешна сряда!

Ако сте пропуснали
Най-четени