Иво Димчев и One Dance Week ни отвяха!

x


Уикенда се гмурнахме в Капана на Пловдив, преливащи от шарено настроение заради феста, който се случваше в пределите на занаятчийския квартал. Вечерите обаче без колебание запазихме специално за One Dance Week. И още не можем да пробудим напълно от красивия сън, в който ни потопи видяното на сцената на Дом на културата “Борис Христов”. В събота вечер се състоя първото представяне пред българска публика на дебютния студиен албум на Иво Димчев – “Скулптури”. На сцената му партнираха четирима красиви като ангели танцьори – германка, французин, бразилка и индиец, както и Димитър Горчаков на пиано. Гласът на Иво е нещо, за което познатата палитра от хвалебствени епитети бледнее семпла и недостатъчна. Чутото изумява, настръхва и остава в ума ни да играе на криеница с дни след концерта. Стената на артиста във Facebook беше засипана с похвали, с които до една сме съгласни. Беше привилегия да се слеем с публиката на този фин спектакъл. И тайно си стискаме палци скоро да имаме щастието отново да чуем песните на тази ярка птица и на софийска сцена.

Неделя по залез отново бяхме чинно строени пред входа на залата, за да се насладим на вечерта на младите хореографи от Япония и Корея – Рури Мито, Бюнг Джин Ли, ГаЙонг Ли и Кюм Ан. Те ни представиха 3 магически мини спектакъла, а зрителите бяхме настанени директно на сцената под интимното осветление, за да усетим така ярко неразривната връзка между изпълнител и наблюдаващ. Съвременната танцова техника предполага майсторство, но не винаги обещава чувственост. А тъкмо това усетихме всички притаили дъх в тъмното. Докоснаха ни посланията за любовта, която пламва като факла и изстива като пепел, за близостта и разминаването на личните ни светове, за оголването на душата и тялото. Гледахме замаяно изящните движения на изпълнителите и съпреживявахме танцовите им истории. Приказка, разказана без думи. Но с душа и сърце.


Следващият уикенд ни се усмихва на хоризонта, а One Dance Week ни кани да се срещнем с огромния талант на Широ Такатани, който за първи път ще изнесе спектакъл в Централна и Източна Европа. Очаква се “Хрома” да се превърне в истинско събитие за танцовия свят. Не го пропускайте! Светлина и сенки ще затанцуват на сцената, а визуалните ефекти и мащабната графика ще следват всяка стъпка на изпълнителите, сякаш за да надделеят и да ги погълнат.

Текст: Александра Тошева

Снимки: One Dance Week

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

RICK OWENS – Two-tone wool-blend coat

Препоръки от седмицата

MR BY MAN REPELLER – Leather-trimmed metallic stretch-knit knee boots

Препоръки от седмицата

SEE BY CHLOÉ – Ruffled cable-knit wool sweater

Препоръки от седмицата

KARL DONOGHUE – Reversible shearling and leather fingerless gloves

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С такова палто няма как да не сме кралиците на street style-а!

Ако сте пропуснали
Най-четени