Как да имате красива маса за празника без много усилия

x

1-holiday-table

 


Погледнете на масата като на платно, върху което да покажете стил, изисканост и креативност. От този ъгъл нещата стоят така – след усилията и времето, които сте вложили в приготвянето на празничното меню, не съществува друг вариант освен то да бъде поднесено на една прекрасно подредена маса.

Идеите, които ще споделим сега с вас не са трудни за изпълнение, а крайният резултат ще ви спечели обожанието на всички присъстващи.


 

 


Започваме от цялостната подредба. В нея можете да заложите на традиционните за празниците цветови комбинации, в които са включени червеното, зеленото и бялото, може да ги съчетаете с бляскавите сребристо и златисто, които ще придадат на атмосферата допълнителна доза тържественост.


 

 


Добре е да използвате един основен свързващ елемент, който да присъства както в комплекта прибори за всеки гост, така и в различни зони по масата. Ако тя е дълга и правоъгълна, можете да разположите по цялото й продължение в средата декоративни елементи, като свещи, шишарки, борови клонки или фигурки, напомнящи за Коледа. Ефектни са комбинациите, в които се съчетава свежестта на естествените клонки или дървесни допълнения със светлината на свещите или лампичките. И двете умеят да придават празничност на масата.

Вижте още: Започнете от вратата. Свежи идеи за коледни венци


 

6-holiday-table

 


В зависимост от официалността на събирането, можете да изберете по-изчистен минималистичен стил, в който няма много допълнителни детайли или да заложите на дребни акценти с капка закачливост, които да създадат настроение за най-близките ви хора.


 

5-holiday-table

 


Ако искате масата да изглежда като аранжирана от професионалист е добре да поставите всички необходими за менюто чинии, купи и чаши още в самото начало, както и необходимите прибори за всяко от включените блюда. Това придава завършеност и ще ви спести пренасянето им няколко пъти.


 

15-holiday-table

 


 

17-holiday-table

 


 

10-holiday-table

 


А сега любимата ни част – детайлите. Подбрахме ги специално, защото са комплимент, който ще стопли сърцата на гостите ви и ще покаже вашия творчески подход при оформлението на празничната маса. Тези дребни акценти могат да бъдат поставени до или върху най-горните чинии в зависимост от останалата украса. Лесен и много ефектен вариант е сгъването на салфетките във форма на елха или червено-бели джуджета, които лесно може да направите сами с малко подготовка.


 

16-holiday-table

 


Друг също много красив вариант е да сложите приборите върху чинията и да ги завържете с панделка вместо да ги оставите на обичайното им място отстрани. Ако ви харесва добавете и малко листче с пожелание или късмет за всеки на масата, така още със сядането ще помогнете на гостите да се отпуснат и да се усмихнат широко.


 

3-holiday-table

 


Вместо панделка пожеланията си може да аранжирате с шишарки, ако имате тайни запаси от тях. С купуването на съответстващ цвят спрей можете да ги накарате да заблестят за минути. Но е добре да го направите поне ден преди събитието, за да може да изсъхнат и да намалее острия аромат, който обикновено имат оцветяващите средства.

Има само още едно важно условие, което ще направи подредбата безупречна – любовта и жланието, с които подготвяте всичко. Те ще останат с вас на масата докато празникът продължава.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

В очакване на Коледа… с по-различен празничен календар

Venyx – бижута, които сякаш са уловили коледния дух

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За стила не съществува лошо време!

Ако сте пропуснали
Най-четени