Лукс сред облаците на Ню Йорк

x


Да живееш в небето вече не е само блян. Извисяващите се в синевата сгради в Дубай са познати на всички по света. Оставяме ги на заден план, защото интересът ни привлече 92-етажният небостъргач, буквално издигащ се сред облаците на 432 Park Avenue в Ню Йорк.

Луксозното здание притежава истински архитектурни съкровища, като няколкото пентхаус пространства на последните си етажи, цените, на които започват от малко над 39 млн. щатски долара.

Вътрешният дизайн на единия от тях, с площ от 400 кв. м, е поверен на Кели Бехън, известна със съвместните си проекти с Андре Путман и Филип Старк.

Пентхаус пространствата разполагат с гостна с неголяма кухня, библиотека, параден хол, три спални, три бани и гардеробна. Освен това е проектиран и отделен вход за персонала.

Интериорът е изпълнен с много асиметрични и овални форми. За мебелите Кели Бехън избира пастелна гама, а за подовете тъмни настилки. От сутрешното кафе до панорамния бар, поставен на огромните прозорци, другият от дизайнерите Дебора Бърк залага на отворените пространства и естествената светлина. Мраморните подове, преобладаващото бяло и мебелите от дъб са другите елементи, които придават изискан стил на пентхаус пространствата.

Гледките от височината на 92-ия етаж спират дъха и показват Ню Йорк от почти птичи поглед. На длан са разположени Емпайър стейт билдинг, Сентрал парк, Статуята на свободата и небостъргачите на долен Манхатън.

На жителите в луксозната сграда на 432 Park Avenue са осигурени още билярдна зала, фитнес център, малък кинотеатър с 18 места и частен ресторант, в който ястията приготвя шеф Шон Хергат, носител на няколко звезди Мишлен.

Небостъргачът е проектиран от архитект Рафаел Виньоли и завършен преди две години. Основната концепция на стигащата до небето сграда са симетричните геометрични форми.
Текст: Ивайла Влахова

Снимки: 432parkavenue.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени