Основните интериорни тенденции за 2018-а

x


Ако интериорът на 2017 година предизвикваше усещането за комфорт, то през 2018-а нещата ще са доста по-мрачни, топли, приканващи, уютни и изключващи бялото. Цветовете стават по-меки, а натуралните излизат на преден план. Повече от всякога ще предпочитаме топлината на по-дълбокото и сгряващото усещане, което дървесните тонове дават. 2018-а ще ни доближи още повече до природата, като продължи идеята на зеления цвят на 2017 година. Но не само това. За другите фаворити в интериорния дизайн ще разкажем сега.
Месинг

Надмощието на металните повърхности продължава. Медта се превърна в предпочитан интериорен елемент през последните пет години, а през 2018 г. дава път на месинга. Експертите прогнозират и завръщането на сребристите метали, което ще започне именно през следващата година.
Милениум розово

Въпреки че манията по розовото не намалява, специалистите предусещат нейното скорошно отдръпване като водещ елемент в интериора. Затова препоръчват да изберете аксесоари или повърхности в розово, които после лесно може да промените.
Земен лукс

Колкото повече животът ни се свързва с технологиите, толкова повече се повишава и желанието ни да възвърнем близостта си с природата и да водим по-обикновен начин на живот. Претворяването на това желание в уюта на дома се превръща в една от основните тенденции във вътрешния дизайн през 2018 година. Естествените материали и традиционните занаяти ще продължават да набират скорост. Ще настъпи нов вид земен лукс, който ще се фокусира върху усещането за благосъстояние и ще повлиява на всичко – от избора на строителни материали до интериорните аксесоари.
Уаби-саби

Една от интересните тенденции, които навлизат през следващата година. Това са предметите, свързани с древната японска философия за намиране на красотата в несъвършенството. Тези продукти стават все по-привлекателни и интересни, като разкриват нови слоеве на цветовете и текстурите, пукнатините, атмосферните влияния и окисление.
Тъмно дърво

Земните тонове и тъмните дървесни нюанси се завръщат. Палисандрово дърво, орех, опушените дървесни ефекти на манго и кедър навлизат стремглаво в интериора. Това е забележителна промяна спрямо светлите дървесини и скандинавския стил, които имат огромна популярност през последните години.
Фенери

Големи фенери, свещи или цветя. Като създават топла и приветлива атмосфера, тези елементи напълно съответстват на идеята за вътрешен дизайн през 2018, чиято основна фокусна точка е уюта. Макар да са особено подходящи за зимата, могат да носят наслада целогодишно.
Мрачни интериори

Смарагдовозелено, черно и ярко червено са широко използвани цветове за създаване на уютна атмосфера. Все повече навлизат интериорните решения в по-тъмни, дълбоки и мрачни нюанси за сметка на виталните въздушни тонове. Усещането при блестящите почти бели нюанси и доста по-тъмните е коренно различно. По-тъмните дават почивка на очите и подканят за по-продължителен престой. Нормално е да почивате в по-интимно пространство след цял ден в светлия офис.
Кадифе

Кадифето няма намерение да отиде в забвение, затова се появява във всички възможни интериорни елементи. Обвийте студения сезон в кадифе и ще почувствате разликата.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени