В ергенската квартира на Джерард Бътлър

x


Признайте си: поне веднъж ви се е искало да надникнете в дома на признатия за един от най- секси мъжете на планетата – Джерард Бътлър. Нали? Тайничко прочетохме мислите ви и изпълняваме желанието – стая по стая.Махагонови врати, високи тринайсет стъпки, таван с фреска, изобразяваща отвличането на Ганимед, нашарена и напукана от времето мазилка по стените, масивни колони, придържани от варовикови лъвове, кристални свещници, хвърлящи паякообразни сенки… Старинен замък? Родово имение? Не, двуетажен таван в сърцето на модерния квартал „Челси” в Ню Йорк.

„Търсех нещо елегантно и страхотно и в същото време мъжкарско и първично”, споделя актьорът. „Бих описал апартамента си като бохемско старовремско шато в рустикален стил с леко бароково влияние.”Преди няколко години, докато се снима в „Лара Крофт: Люлката на живота”, Бътлър, който по това време живее в апартамент в Лос Анджелис, решава, че иска свое постоянно местенце. „Харесах един таван в Ню Йорк и голям апартамент в „Нотинг Хил” в Лондон и разбрах, че един от тях ще ме разори. Но Ню Йорк е град, който силно ме впечатлява, и исках домът ми да е в центъра на тази лудост.” Таванът, разположен на шестия и седмия етаж на бивш производствен склад, притежава сводести прозорци, разкриващи гледка към Емпайър Стейт Билдинг и е с обща площ 3 300 кв. м. Разделен е на малки стаи. Агентът по недвижими имоти на Бътлър му препоръчва архитекта Алекзандър Горлин, който напълно променя мястото, оставяйки само две от старите носещи греди на апартамента и добавяйки отделна интериорна стена, която скрива спалнята, офиса и мокрото помещение.
„Апартаментът ми е мястото, където се възстановям и усамотявам”, споделя Бътлър. „Ню Йорк е толкова щур и динамичен град, че обичам да използвам дома си за спокойствие и тишина.”

Актьорът се среща с куп интериорни дизайнери, но е разочарован от „прекалено обикновените им и скучни” идеи. Негов близък приятел, гримьор, го запознава със свободолюбивия дизайнер на кино продукции Елвис Рестино. Имайки предвид  афинитета на Бътлър към старите полуразрушени стени, в продължение на четири години той изгражда цялостната естетика на апартамента. Рестино нарича стила на дома „модерен винтидж, защото комбинира стари архитектурни елементи с модерни кино конструкции.”
Освен на жилището в Ню Йорк, Джерард Бътлър е горд собственик и на малък апартамент в Лондон, и на къща в испански стил в „Холивуд Хилс”. Най-много обаче  обича да стои в дома си в Голямата ябълка и планира ремонт на втория етаж на тавана си, към който да добави и тераса на покрива. „Всеки път, когато отворя масивната врата на апартамента, си казвам какъв щастливец съм”, споделя той.Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени