Витрината на 1000 наслади

x

Декември е на стъпка пред нас и големите магазини в Европа и отвъд Океана влагат цялата си енергия да ни предложат наистина незабравими празници. Дори започваме да си мечтаем как можем да се слеем с необичайните идеи, които Saks, Harrods, Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman и Galeries Lafayette приканват празниците да започнат.


A video posted by rickhodesigns (@rickhodesigns) on


1000-delights-saks


Saks

„Земя на 1000 наслади“ е темата, с която тази година Saks посреща празниците по витрините си, изобилстващи от магични пейзажи със сладкиши и празнична мода. Шест от витрините са посветени на Лешникотрошачката, но заобиколена от всевъзможни десерти. Освен с невероятната си екстериорна концепция, магазинът е известен и с многоцветното светлинно шоу, което радва всички гости по празниците.


burberrychristmas-harrods


burberryhristmas-harrods


Harrods

Британският Harrods създава празнично настроение отвън в сътрудничество с един от любимите ни английски брандове – Burberry. Заедно с витрините, които по особен начин напомнят за предстоящия декември, пред магазина се издига и шестметрова коледна елха, по която вместо играчки са разположени фигури на катерещи се деца, устремени да достигнат върха.Bloomingdale’s

За идването на коледните празници в Bloomingdale’s тази година ангажимент има група визуални артисти, която да създаде полилеи, творчески въплъщаващи думата „светлина“. Осем са витрините, които са аранжирани от Инма Бареро, Ерика де Верис и Йона Майер, Аби Модел, Шон Аугистин Марч, Сюзан Барч, Алисън Еден, Есмералда Козматопулос и Джордж Кроенерт. В края на празничния сезон всички полилеи ще бъдат обявени на търг за подпомагането на Детски институт за умствено развитие.


bergdorf


bergdorf-2


Bergdorf Goodman

Иконичната празнична визия на водещия магазин се нарича „Необичайна дестинация“ и изобразява подобни на сънища сцени с пищна зеленина. Според автора на концепцията това са пейзажи от неочакваното. Те са неосъзнати нови версии на класическите диорами в природо-научните музеи. Всяка от витрините показва уникална дестинация и дори носи собствено заглавие като „Зимна градина“ или „От птичи поглед“.


arctic-christmas-glGaleries Lafayette

В скована от арктически лед земя, Galeries Lafayette разказват необикновената история на семейство полярни мечки. Заради рушащия им се дом заради топящия се сняг, те напускат Северния полюс, в търсене на нови ледени блокове. И го откриват не къде да е, а в украсата и витрините на магазина. Този полярен бял свят, светлинни отражения, перлени ефекти и кристали са сложени, за да покажат красотата на полярната Коледа в Париж.

Не сте очаквали обикновена празнична украса с няколко зелени клончета и цветни играчки, нали?!? Ние лично нямаме нищо против, когато резултатът радва очите и душата ни и ни предизвиква да си мечтаем за подобни Коледи в следващите поне стотина години.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Микро чанта и макси малто!

Ако сте пропуснали
Най-четени