Законите на Андре Путман за пространството

x


Ако бъдещето на архитектурните форми е запазената марка на любимата ни Заха Хадид, то изискаността на интериора е почеркът, с който се отличават Андре Путман и дъщеря й Оливия.Семейното дизайн студио на французойките може да се похвали с проекти за едни от най-големите модни брандове. Водещите им магазини дължат облика си точно на идеите на Андре Путман, поставени извън рамките на познатото и тривиалното.

Изтънчеността на парижкия дух може да се усети във всеки от проектите на Студио Путман, което се превръща в най-мащабния проект на големия интериорен дизайнер. Позната с преоткриването и възвръщането на блясъка на френските модернистични мебели, Андре Путман създава революция в интериорното пространство и налага своя стил, отвъд рамките на традиционното.
През годините Андрее налага неповторима интериорна реалност преливаща от черно-бели и сиви тонове, но заковаваща погледа с изчистените си форми и необичайни материи. Именно заради това да борави непредсказуемо с формите и пространствата, тя е избрана за дизайнер на представителните магазини на Guerlain, Pierre Hermé, Yves Saint Laurent, Azzedine Alaïa, Barney’s New York, Ebel, Balenciaga, Le Bon Marché, Karl Lagerfeld. Но това е само част от превъплъщенията на таланта й. Точно на нейното напредничаво виждане за дизайн залагат и завиден брой френски държавни институции, като министерствата на културата, финансите и образованието.
Интересният подход на Андре Путман към формите се пренася и в предметите, изграждащи интериора. Например, Ritual Collection на Nespresso, която доближава пиенето на кафе до истинско изкуство.

„Стилът и парите нямат нищо общо помежду си. Добрият дизайн е изчистен и семпъл, а моят интерес е насочен към тази общност от предмети, които нямат давност.“


И при всички свои проекти, независимо дали са свързани с дизайн на пространства, предмети или дори парфюми, тя се води именно от този свой интерес – да създаде непреходен шик. И успява. Сега дъщеря й Оливия Путман надгражда наложения от Андре дизайнерски подход.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press/Studio Putman

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

RICK OWENS – Two-tone wool-blend coat

Препоръки от седмицата

MR BY MAN REPELLER – Leather-trimmed metallic stretch-knit knee boots

Препоръки от седмицата

SEE BY CHLOÉ – Ruffled cable-knit wool sweater

Препоръки от седмицата

KARL DONOGHUE – Reversible shearling and leather fingerless gloves

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С такова палто няма как да не сме кралиците на street style-а!

Ако сте пропуснали
Най-четени