Законите на Андре Путман за пространството

x


Ако бъдещето на архитектурните форми е запазената марка на любимата ни Заха Хадид, то изискаността на интериора е почеркът, с който се отличават Андре Путман и дъщеря й Оливия.Семейното дизайн студио на французойките може да се похвали с проекти за едни от най-големите модни брандове. Водещите им магазини дължат облика си точно на идеите на Андре Путман, поставени извън рамките на познатото и тривиалното.

Изтънчеността на парижкия дух може да се усети във всеки от проектите на Студио Путман, което се превръща в най-мащабния проект на големия интериорен дизайнер. Позната с преоткриването и възвръщането на блясъка на френските модернистични мебели, Андре Путман създава революция в интериорното пространство и налага своя стил, отвъд рамките на традиционното.
През годините Андрее налага неповторима интериорна реалност преливаща от черно-бели и сиви тонове, но заковаваща погледа с изчистените си форми и необичайни материи. Именно заради това да борави непредсказуемо с формите и пространствата, тя е избрана за дизайнер на представителните магазини на Guerlain, Pierre Hermé, Yves Saint Laurent, Azzedine Alaïa, Barney’s New York, Ebel, Balenciaga, Le Bon Marché, Karl Lagerfeld. Но това е само част от превъплъщенията на таланта й. Точно на нейното напредничаво виждане за дизайн залагат и завиден брой френски държавни институции, като министерствата на културата, финансите и образованието.
Интересният подход на Андре Путман към формите се пренася и в предметите, изграждащи интериора. Например, Ritual Collection на Nespresso, която доближава пиенето на кафе до истинско изкуство.

„Стилът и парите нямат нищо общо помежду си. Добрият дизайн е изчистен и семпъл, а моят интерес е насочен към тази общност от предмети, които нямат давност.“


И при всички свои проекти, независимо дали са свързани с дизайн на пространства, предмети или дори парфюми, тя се води именно от този свой интерес – да създаде непреходен шик. И успява. Сега дъщеря й Оливия Путман надгражда наложения от Андре дизайнерски подход.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press/Studio Putman

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

И за по-хладни летни дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени