Топ 5 в петък: 5 житейски урока от „Сексът и градът”, в които продължаваме да вярваме

x


Не вярваме да има друг сериал, към който толкова много жени да се връщат отново и отново, както „Сексът и градът”. От малките и големи драми на Кари, Миранда, Саманта и Шарлот може да се научи толкова много! Четири жени, които остават верни на себе си и идеалите си, въпреки опитите на Голямата ябълка да им покаже, че те са отживелица. Сродни души, които непрестанно търсят любовта и не спират да говорят за мечти, чувства и мъже.

Казват, че човек се учи и от грешките и успехите на другите. Ето какви житейски уроци научихме ние от Кари, Миранда, Саманта и Шарлот.



1.Никога не се отказвайте от мечтите си!

Независимо дали мечтата ви е свързана с бебе, годежен пръстен или работа на отдавна бленувано място, не спирайте устрема по сбъдването й. Не успеете ли веднъж, опитайте пак. И пак! Или както казва Саманта Джоунс: „Това е само препятствие по пътя, не се измъквай при първия проблем. Имай ми доверие, всичко ще се оправи.” Е, кой би могъл да подложи думите й на съмнение?!



2.Всяка връзка учи на нещо ново!

Ако се замислите внимателно, ще стигнете до извода, че любовните разочарования всъщност не са нещо чак толкова лошо. Защото горчивината, която оставят в сърцето, носи и някои ценни уроци. Да бъдем по-предпазливи например. Или да избягваме мъже, които започват всяко свое изречение с „аз”. „Никога не е пълна загуба на време. Дори от най-лошата си връзка можеш да научиш нещо. За всяко нещо си има причина, дори да не знаем каква е тя”, твърди безнадеждната романтичка Шарлот.  „В края на краищата, компютрите се развалят, хората умират, отношения се разпадат. Най-доброто, което можем да направим, е да дишаме дълбоко и да започнем отначало”, признава и Кари.



3.Няма по-важни от приятелите!

Мъжете идват и си отиват, влюбваме се и разлюбваме… възклицаваме, страдаме… Но онези, които винаги остават зад гърба ни, готови да ни хванат, ако се препънем и паднем, са приятелите. Истинските! Онези, които познават сълзите и раните ни, и знаят как да ги лекуват. „Без значение кой е разбил сърцето ти и колко време е било нужно, за да оздравее то, не можеш да се справиш без приятелките ти”, признава Кари Брадшоу. Особено любима ни е и друга нейна мисъл: „Казват, че нищо не е вечно. Мечтите се променят. Сезоните идват и си отиват, тенденциите също, но приятелството никога не излиза от мода.”



4.Никога не забравяйте да обичате себе си!

„Не забравяй да обичаш себе си най-напред”, припомня не веднъж в сериала Кари Брадшоу. Когато сте на дъното или когато сърцето ви пърха от щастие, когато се чудите по кой път да поемете, не забравяйте, че отговорът е в любовта. Не можете да обичате другите, ако не обичате себе си.

„Може би някои жени не се нуждаят да бъдат укротявани. Може би те трябва да препускат на свобода, докато намерят някой толкова див, че да препуска с тях“, казва Кари.



5.Любовта чака зад ъгъла!

Раздялата не означава край. Тя е начало на нещо ново. На среща с различното и може би още по-красивото. „Аз вярвам, че някъде там има някой, който перфектно ни допълва”, твърди Шарлот Йорк. А този някой нетърпеливо чака да бъде открит, защото… „някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред”, упорито вярва Кари.

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени