10 вдъхновяващи мъдрости от Карлос Кастанеда

x


Противоречивият и мистериозен Карлос Кастанеда е роден в малкото градче Кахамарка в Перу, където от малък потъва в атмосферата на легенди и предания, свързани с Империята на инките и със специалните ритуални заклинания на техните наследници – чародейците курандероси.

За хилядите си читатели Кастанеда е духовен учител, писател и антрополог, чиито книги, посветени на мистичния дон Хуан, носят неизчерпаема мъдрост и вдъхновение. Събрахме 10 негови вдъхновяващи мъдрости, обясняващи тайнството, наречено  Живот.„Всички ние обичаме или мразим онези, които в някаква степен са отражение на самите нас.”

 

„Да бъдеш недостъпен, означава да докосваш пестеливо света около себе си. Да се тревожиш, значи да станеш достъпен, неразумно достъпен. А щом започнеш да се тревожиш, ти се вкопчваш във всичко само от отчаяние; а вкопчиш ли се, сигурно е, че ще се изтощиш или ще изтощиш всеки или всичко, в което си се вкопчил.”

 

„Нещата не се променят. Човек просто променя начина, по който ги вижда. Това е всичко.”

 

„Обикновеният човек прекалено се грижи да харесва хората и самият той да се харесва на хората. Един воин просто харесва и толкова. Той харесва каквото или когото си иска, просто ей-така.”„У човека има тъмна страна и тя се нарича глупост.”

 

„За да извлече максималното от живота, човек трябва да може да се променя. Най-трудното нещо е намерението да се промени.”

 

„Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш.”

 

„Единственият мъдър съветник, който имаме, е смъртта. Всеки път, когато почувстваш, че нещата вървят зле и си на ръба на провала, обърни се наляво и попитай смъртта така ли е.”

 

„Хората обикновено не осъзнават, че във всеки един момент могат да изхвърлят от живота си каквото и да е. По всяко време. Мигновено.”

 

„Винаги помни, че пътят е само път. Ако сърцето ти казва, че не трябва да вървиш по него, то не бива да се задържаш там при никакви обстоятелства.”

 

Събра: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник!

Ако сте пропуснали
Най-четени