10 вдъхновяващи мъдрости от Карлос Кастанеда

x


Противоречивият и мистериозен Карлос Кастанеда е роден в малкото градче Кахамарка в Перу, където от малък потъва в атмосферата на легенди и предания, свързани с Империята на инките и със специалните ритуални заклинания на техните наследници – чародейците курандероси.

За хилядите си читатели Кастанеда е духовен учител, писател и антрополог, чиито книги, посветени на мистичния дон Хуан, носят неизчерпаема мъдрост и вдъхновение. Събрахме 10 негови вдъхновяващи мъдрости, обясняващи тайнството, наречено  Живот.„Всички ние обичаме или мразим онези, които в някаква степен са отражение на самите нас.”

 

„Да бъдеш недостъпен, означава да докосваш пестеливо света около себе си. Да се тревожиш, значи да станеш достъпен, неразумно достъпен. А щом започнеш да се тревожиш, ти се вкопчваш във всичко само от отчаяние; а вкопчиш ли се, сигурно е, че ще се изтощиш или ще изтощиш всеки или всичко, в което си се вкопчил.”

 

„Нещата не се променят. Човек просто променя начина, по който ги вижда. Това е всичко.”

 

„Обикновеният човек прекалено се грижи да харесва хората и самият той да се харесва на хората. Един воин просто харесва и толкова. Той харесва каквото или когото си иска, просто ей-така.”„У човека има тъмна страна и тя се нарича глупост.”

 

„За да извлече максималното от живота, човек трябва да може да се променя. Най-трудното нещо е намерението да се промени.”

 

„Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш.”

 

„Единственият мъдър съветник, който имаме, е смъртта. Всеки път, когато почувстваш, че нещата вървят зле и си на ръба на провала, обърни се наляво и попитай смъртта така ли е.”

 

„Хората обикновено не осъзнават, че във всеки един момент могат да изхвърлят от живота си каквото и да е. По всяко време. Мигновено.”

 

„Винаги помни, че пътят е само път. Ако сърцето ти казва, че не трябва да вървиш по него, то не бива да се задържаш там при никакви обстоятелства.”

 

Събра: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени