Топ 5 в петък: 5 must see филма за модата

x

Истински добрият филм знае как да стимулира интелекта, да вдъхновява и провокира сетивата. Не е ли страхотно, че по отношение на модните филми разполагаме с не малко примери за това?! Честно казано, беше ни трудно, но все пак успяхме да изберем пет, които ще ви потопят напълно в света на модата. Ето и нашите фаворити…„Дяволът носи Прада”

Филмът, за който се говори дълго време след като се появи за първи път на големия екран. За какво става дума в него? Като асистентка на непоносимо взискателна редакторка на нюйоркско модно списание Миранда Пристли, младата Анди Сакс е попаднала на работа, за която милиони момичета биха дали живота си. За нещастие, назначението й като лична изкупителна жертва на Миранда може да се окаже пагубно за Анди.

В ролите: Мерил Стрийп, Ан Хатауей, Емили Блънт, Ейдриан Грение„Диор и аз”

В „Диор и аз” зрителят навлиза в легендарния свят на модната къща „Christian Dior” чрез поглед зад кулисите, който проследява създаването на първата колекция с висша мода на Раф Симънс – артистичният директор на иконичната марка. От концепцията до представянето на колекцията филмът разкрива процеса на работа на стоика Симънс и екипа отдадени, чаровни и често забавни сътрудници. Филмът е елегантен и колоритен реверанс пред историята на Dior и напрегнатото ежедневие на шивачите в ателието.

В ролите: Питер Мулиер, Марион Котияр, Ана Уинтур, Дженифър Лорънс, Шарън Стоун, Раф Симънс„Фотоувеличение”

Преуспяващ моден фотограф в Лондон, чийто свят е въртележка от мода, музика, марихуана и лесен секс, чувства, че животът му е скучен и въвлечен в бездната на отчаянието. Но внезапно един ден той случайно улавя с фотоапарата си извършването на убийство. Фактът, че е снимал убийство излиза наяве, когато той увеличава негативите си, разкривайки детайлите, увеличавайки все повече и повече и най-малките части, докато накрая завършва целия пъзел… Филмът е екранизация по романа „Лигите на Дявола“ от Хулио Кортасар.

В ролите: Ванеса Редгрейв, Дейвид Хемингс, Джон Касъл, Джейн Бъркин, Джилиан Хилс„Ив Сен Лоран”

Емоционалният биографичен филм е зашеметяващ портрет на френския моден дизайнер и пионер Ив Сен Лоран. Той проследява двадесет години от живота на творческия гений – от иновативната му работа за „Dior” до създаването на собствена модна къща с партньора му Пиер Берже. Ролята на Лоран се изпълнява от Пиер Ниней, който идеално пресъздава изтънчената физика, артистичната непоклатимост и патологичната стеснителност на модната легенда. Трогателен и вълнуващ поглед към ранния живот и творчество на гениалния дизайнер, филмът разкрива взаимоотношенията между успеха, таланта, красотата и изкуството.

В ролите: Пиер Ниней, Гийом Галиен, Шарлот льо Бон, Лора Смет, Мари дьо Вилпен„Коко преди Шанел”

Филмът описва дългия и труден път от бедността до лукса на най-емблематичната световна дизайнерка. През целия си живот крехката французойка се бори със стереотипите на обществото – да бъде придатък на мъжа и да живее, за да му доставя удоволствие. Някъде в тази вечна битка Шанел намира своя талант – да бъде различна. И да зашемети до такава степен със своята къса прическа, мъжествен силует на дрехите и семплата, но вечна игра на черното и бялото, че да остане известна единствено с простото Мадмоазел.

В ролите: Одри Тоту, Беноа Полвоорд, Алесандро Нивола, Мари Гилен, Емануел Дево

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени