Топ 5 в петък: 5 вида любовно привличане и последствията от тях

x


Когато говорим за любов, всеки разбира най-напред химията между двамата влюбени, която е вълшебната съставка, необходима за една връзка (и която трудно можем да дефинираме с точност). Обикновено, за да опишем онова, което изпитваме един към друг, използваме думи като „привличане”, „връзка”, „опознаване” и „вибрации”. Но какво всъщност е това и дали химията помежду ни винаги е нещо положително?

Пет типа привличане, които често определяме като химия, и последствията от тях…1.Физическо привличане

Вярвате ли в любовта от пръв поглед? Или може би е по-точно да го наречем химията от пръв поглед? Привлекателният външен вид може да предизвика желание в почти всеки, затова непрестанно възприемаме останалите според начина, по който изглеждат. Когато сме под магията на сексапила, не осъзнаваме, че физическото привличане е единственото, което движи интереса ни.

Важно: Наслаждавайте се на физическото привличане, но не избързвайте. Дайте си време, за да осъзнаете какво друго може да ви предложи тази връзка. С времето удоволствието от чисто физическото привличане ще намалее и ще успеете да видите по-ясно личността на човека.2.Зависимост

Зависимостта настъпва, когато човекът силно се осланя на емоционалната връзка с партньора си или на крайно нездравословна връзка. Влюбеният има усещането, че не би могъл да оцелее без партньора си. Пример за зависимост е връзката със самовлюбен човек. Въпреки че е безнадеждно нещастен, зависимият не може да се отдели от партньора си заради зависимостта, която е изградил към него.

Важно: Зависимите могат да се учат и да се променят. Ако тази връзка предизвиква стрес в живота ви, открийте терапевт или консултант, който ще ви помогне в процеса по осъзнаване на необходимостта от промяна на партньорските взаимоотношения.3.Предизвикване на музата

Този тип химия се случва много често, най-вече при артистичните личности. Нарича се  „предизвикване на музата”. Това е взаимното желание на двамата партньори да предизвикват въображенията си с различни интерпретации. В началото това и за двете страни може да е доста стимулиращо. Ако устои на времето, то може да доведе до творческа продуктивност и щастие. Спомнете си само за Фрида Кало и Диего Ривера. Но тази химия може да изчезне или да доведе до връзка, различна от романтичната – партньорство или приятелство.

Важно: Тук само времето може да реши какво ще се случи. Както с много от химиите, по-добре е да се наслаждавате на мига и преживяванията, отколкото да правите предположения за това какво ще е бъдещето на връзката ви.4.Привличане между стари души

Това е най-впечатляващата химия от всички. Тя е между две личности, които силно вярват, че в предишен свой живот са взели решение да се срещнат отново в този. Целта им е заедно да преодолеят проблеми от предишния си живот, за да изчистят кармичните натрупвания. Концепцията на този тип привличане често пъти е обект на произведения в литературата. Така наречените „връзки от минал живот” могат да се усещат силно обвързващи и да се страхуваме да си тръгнем от тях.

Важно: При това привличане възможностите за физическо или емоционално злоупотребяване могат да бъдат големи, затова най-добрият съвет е да запазите разума си бистър. По-добре потърсете здравословна връзка, различна от тази.5.Сексуално привличане

Изброяването на привличанията няма да е пълно, ако пропуснем този вид – най-завладяващото, но и най-проблемното. Когато двама човека започнат връзка, основаваща се на удоволствието, привличането може да е неустоимо, и в това се състои проблемът. Химията, основаваща се на хормоните ви, предизвиква „любовни” фантазии, които имат слаба връзка с реалността. Това сексуалното привличане крепи някои двойки заедно дълго време след появата на необходимост от раздяла. Сексуалната химия играе жизнена роля в изграждането на здравословна връзка. Щастливите двойки я използват като лепилото, което ги свързва заедно.

Важно: Опитайте се да останете разумни, особено в началото на връзката ви. Хормоните ще ви пречат да мислите трезво, затова не вярвайте на фантазиите си. Вместо това проверете какви ценности споделяте помежду си и се опитайте да изградите стабилна основа възоснова на тях. А сексът ще е черешката на тортата.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени