Любимите ни 10 роли на Анджелина Джоли

x

В едно особено съботно кино настроение се обръщаме към една от нестихващите ни музи – Анджелина Джоли. Една от успешните жени, за които никога няма да ни стане скучно да говорим. А днес поглеждаме към десет от класическите й превъплъщения, до които всеки трябва да се докосне поне веднъж. Това са ролите, с които Анджелина показва таланта и обаянието си. Ако сте пропуснали някоя от тях, непременно допълнете списъка си с летни кино предизвикателства.Джейн Смит в Мистър и мисис Смит (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Трудно е да не започним с този филм. Все пак благодарение на него днес Анджелина Джоли и Брад Пит са щастливо семейство. А самият филм е типичен за образите, в които бяхме свикнали да ги виждаме в онзи етап от кариерите им. Сигурни сме, че е почти невъзможно да се намери някой, който да оспори излъчването, играта и сексапила на Джоли.Господарката на злото в едноименния филм (Maleficient, 2014)

Всеизвестна истина е, че за ролите на злодеите винаги са необходими повече усилия и талант. Анджелина особено увлекателно влиза в кожата на злата кралица в адаптацията на Дисни по мотиви от „Спящата красавица“. Остава ни само да очакваме продължението, което се очаква да излезе между 2017 г. и 2019 г.Олимпия в Александър (Alexander, 2004)

Макар фактологията на филма да се разминава генерално с това, което знаем за властването на Александър Велики, Анджелина озарява с целия си блясък всеки един момент от него. Образът на властната, коварна и жестока майка на великия владетел още веднъж показва лекотата, с която влиза в образа на злодей. Но само какъв, нали!Лара Крофт в Томб Райдър (Lara Croft: Tomb Raider, 2001)

Тук ще сме кратки, защото много думи не са и необходими. 15 години по-късно милиони мъже и жени по света онемяват, когато Анджелина се изправи пред тях с минималистичния си боен екип.Лиса Роу в Луди години (Girl, Interrupted, 1999) от Джеймс Манголд

Ролята, за която получава единствения си „Оскар“. И още „Златен глобус“ и Награда от Гилдията на филмовите актьори за поддържаща женска роля. Сюжетът е нелека житейска история по мемоарната книга на Сузана Кейсън, която проследява 18-месечния престой на жена в клиника за душевно болни. Ролята е само година след като Анджелина пресъздава изключително автентично трагичната история на първия супермодел в началото на 90-те Джия Каранджи.Кристин Колинс в Подмяната (Changeling, 2008)

Ролята на Джоли отново е нелека задача пред обектива. Пресъздаването на образа на майка, която се бори с недоверието, че върнатото след отвличане момче не е истинския й син. Отново блестяща нашата, Анджелина Джоли показва, че сложността на героите ѝ само добавя стойност на и без това впечатляващата ѝ кариера.Евелин Солт в Агент Солт (Salt, 2010)

Още един образ на смайващо добър и хладнокръвен агент, който се сража за своята кауза, изправена срещу целия свят. Без притеснение можем да кажем, че това е надградената версия на Лара Крофт, колкото и легендарна да си остава тя.Ванеса в На брега на морето (By the Sea, 2015 г.)

Новият съвместен проект на семейсто Джоли-Пит, който показва израстването не само личностно, но и професионално. Експлозивните им отношения от „Мистър и Мисис Смит“ вече са заменени от доста по-изпълненото с нежност и драматизъм общуване.Елис Уорд в Туристът (The Tourist, 2010)

Отново ще сме телеграфни, не защото нямаме какво да споделим, а защото тук Анджелина Джоли прави едно от блестящите си филмови изпълнения. Поне за нас то е на особена почит. А пьртньорството с Джони Деп в цялата тази игра на нерви още повече прави този филм един от любимите ни.Фокс в Неуловим (Wanted, 2008)

Екшънът, примесен в изненадващи трилър нотки е точно толкова в кръвта на Джоли, колкото и разтърсващите човешки драми. По особено интригуващ начин тя успява да балансира между двата толкова противополжни жанра.

Сигурни сме в едно – каквото и образ да ни предложи Анджелина Джоли, той ще е изпипан, завладяващ и стойностен, без значение дали таен агент или престъпник от класа.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

Анджелина Джоли за успехите, любовта и уроците по живот

Анджелина Джоли в черно и бяло за WSJ Magazine

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени