Как да направим живота повече „хюге“

x


Думата „хюге“ намери място сред десетте най-популярни за 2016 година, според речника на Оксфорд. Само за миналата година на английски се появиха десет заглавия, които детайлно разказват що е то тайната на щастието според скандинавците и как можем всички да я разберем.

Въпреки че няма точен превод „хюге“ носи смисъла на уют – натрупаните знания на северните народи и начина им на живот, които те развиват в спокойния, изчистен дизайн, изпълнен с топлина. Ето какво се крие зад тази толкова актуална дума и как да я пренесем на практика в живота си.„Хюге“ е всичко, което създава задушевна атмосфера, за да се насладите на хубавите моменти в живота с любимите си хора. Най-точно този феномен може да се изпита, докато прекарате време в спокойна интимна обстановка с тези, които обичате. В холандския, шведския и немския съществуват еквиваленти на думата – gezellig, gemytlig, gemütlich.Какво може да бъде „хюге“

Семейните празници, хапване с приятели, четене на книги, гореща вана, плетен пуловер, ароматни свещи, меки чехли, халат за баня, чаша какао, бира, греяно вино, камина, дървена хижа, меки тъкани, вълнени чорапи, печива – особено кифлички с канела.

Върховият момент на „хюге“ е през зимата, когато по празниците се събира цялото семейство. Но скандинавската тайна на щастието може да бъде с вас и през останалото време от годината – летни пикници, разходки, музикални фестивали и всичко, което ще ви донесе онова необяснимо, но изпълващо чувство на близост и топлота.Как да направим живота повече „хюге“

Ключови за него са сплотеността, близостта, умението да прощаваме, спокойствието и комфортът. Заради това трябва да внесете в живота си всеки от тези елементи и ще постигнете своето „хюге“. Ето няколко идеи.

Добавете в интериора си повече детайли – възглавнички, одеяла, меки килими, картини, книги, свещи, растения, лампи. Колкото по-топла е светлината в дома ви, толкова повече уют ще създадете.

Научете се да творите с ръцете си. Това може да са оригами, глинени вази, рисунки, плетени чорапи, каквото се сетите, важното е да е създадено с любов.

Още нещо важно – необходимо е вкъщи винаги да имате нещо вкусно: сладкиши, бисквити, торти. Няма нужда да са перфектни на вид, още по-добре ще е, ако изглеждат домашни.

Обаждайте се по-често на близките си, канете ги на гости и правете нещо заедно със семейството и приятелите си. Основната тайна – да не бързате и да благодарите по-често на хората около вас.

Истинското щастие е в дребните неща и „хюге“ още веднъж го доказва.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени