Как да не прегорите по празниците с гости у дома

x


Как си представяте идеалните празници? Отивате на място, в което някой друг отговаря за реда и чистота, храната и всички онези дреболии, които направо влудяват през декември. Истината е, че да приемаме купища гости в дома си е сериозно предизвикателство. Ето няколко дреболии, които могат да се превърнат в истинско спасение.

Потърсете помощ с чистенето

Организирайте нещата така, че да не сте единствените в къщата, които да подреждат, оправят и подготвят всичко за празниците. Помолете и останалите да се включат. На никого не му се иска да е в постоянна прегръдка с устройствата за почистване и миене през декември.



Добавете по едно здравословно хранене на ден

Знаем как празниците влияят на формата ни. Ако искате да започнете новата година и януари като победители, включете в менюто по едно здравословно ястие на ден. Така въпреки натоварената кулинарна програма в крайна сметка ще се чувствате добре със себе си и в кожата си. Смути или здравословна купа с плодове сутрин, изборът е ваш. Ако пък искате да спечелите вечната признателност и на гостите си, пригответе нещо полезно и за тях.



Заложете на самообслужване

Хубаво е да обгрижвате гостите си максимално, за да сигурни в гостоприемството ви. Но когато това е в продължение на дни, ще ви трябва допълнителна почивка след почивката, за да възстановите силите си. Затова ви предлагаме да помислите за обособяването на зони, от които хората в къщата могат сами да си направят кафе или да си вземат сладки. Така няма да се налага непрекъснато да сте им на разположение.



Запазете свое дзен пространство

Възможно е несъзнателно да пренебрегвате спалнята си и да се съсредоточите върху останалата част от дома. Но е добре да поддържате наистина спокойно това ваше кътче, защото е единственото, което ще ви носи усамотение и спокойствие през лудите празнични дни.



Не се престаравайте с украсата

Украсата създава настроение и ние сме напълно съгласни с това. Но ако всеки сантиметър е покрит с него лъскаво, блестящо или мигащо, повярвайте ни това няма да го удвои, а ще натежи и на атмосферата, и на дома. Затова ви предлагаме една изпитана и ефектна стратегия за украса в три зони, която напълно ще задоволи празничните желания на всички. Във всяка стая сложете по една саксия с коледна звезда. Ъглите са особено подходящи. Намерете център в дома, в който да украсите елхата. Сложете празнични детайли върху масата. Може да е нещо малко, но то ще привлича и ще радва погледа. И накрая сложете на всяка врата по един малък венец.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от JIMMY CHOO

Кецове от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Риза от Prada

Риза от Prada Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от ADEAM

Trench coat от ADEAM Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Точно такова лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени