Легендата, в която се превърна мини (купър)

x


Не търсим легенди само по подиумите. Все по-често те са навън, по улиците, без ограничения, зависимости, свободни и готови да се превърнат в символ на цели поколения. Иконата на днешното ни търсене може да се похвали като любимец на млади и още по-млади от поне пет десетилетия.
Историята на мини купър започва по пистите, готов за състезания. Още в първите си години неколкократно печели рали Монте Карло. Съдбата обаче му е подготвила друго амплоа – на градска легенда, която да завладее сърцата и улиците на света.

В духа на мини стила и сега се създават иконични модели, които радват окото и сърцата не само на почитателите, но и на всички, обичащи да пътуват из града стилно, маневрено, незабравимо.

Независимо че преди малко повече от десетилетие мини легендата премина в отбора на BMW, и до днес тя запази инстинкта си на шампион. И това си личи. Особено в специалните лимитирани бройки, изкусно проектирани съвместно с големите Roberto Cavalli, Diane von Furstenberg, Versace, Dsquared2, Diesel и Calvin Klein.

Мини е малко само на пръв поглед, след това добива размерите на цял един свят. И въпреки близо 60-те си години живот по пътищата, тепърва набира скорост като марка-икона.
Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени