Париж най-накрая с постоянен музей на модата

x


И ние с изненада разбрахме, че световната модна столица досега е разчитала на временни експозиции, които да показват емблематичното развитие на осмото изкуство. Това скоро ще се промени.

Управата на града заедно с Chanel са се заели да го направят, колкото може по-скоро. Иконичната марка подпомага реконструкцията на пространството в Palais Galliera.Мястото вече е утвърдена модна територия, но само за временни експозиции. В новата част от 7211 кв. м ще има целогодишна изложба, посветена на историята на модата от 18 век досега, както и работилница, и книжарница.

С откриването на постоянната модна експозиция Париж се надява да привлече повече туристи през 2017 година.Palais Galliera, която е построена през 1894 година, подготвя изложби в чест на Кристобал Баленсиага (която започва от 8 март и продължава до 16 юли) и певицата Далида (27 април – 13 август).

Музеят разполага с 200 000 експоната, които след откриването му ще са на разположение на „гладните“ за мода ценители. Винаги се радваме, когато света се обогати с още едно място, в което модата властва, а стилът е закон.
Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

HOUSE OF FLUFF – Yeti convertible oversized faux fur coat

Препоръки от седмицата

CHLOÉ – Wool and mohair-blend cape

Препоръки от седмицата

STUART WEITZMAN – Pure suede ankle boots

Препоръки от седмицата

MONICA VINADER – Nura rose gold vermeil diamond earrings

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Cosy & Chic!

Ако сте пропуснали
Най-четени