Първа помощ при болезнена раздяла

x


Понякога се случва и това: ти или той внезапно осъзнавате, че любовта\доверието\привързаността някак са си отишли, и че най-доброто, което можете да направите, е да си дадете втори шанс. Един без друг. Звучи трагично и наистина е така. Особено когато сте били заедно достатъчно дълго, за да откажете да приемете самотата като продължение на връзката ви. И все пак… Колкото и болезнена да е една раздяла, тя все пак е ново начало. И не е нещо непреодолимо. На първо време се сещаме за четири начина, с които можете да я преглътнете. Ето кои са те…1.Открийте занимание, чрез което да се свържете със себе си.

За някои това е планинското катерене, за други – медитацията, за трети – рисуването, четвърти избират доброволчеството… Всичко, което ви свързва с личността, която винаги сте знаели, че сте, е полезно в случая. Би било хубаво след раздялата да избягате някъде сами – дори да е само за един уикенд (за справка – „Яж, моли се и обичай”). Само когато осъзнаете кои сте и какво искате, можете да започнете да строите живота си отново.2.Посетете психолог.

Съвсем сериозно! През първите седмици след раздялата разговорите с професионалист могат да окажат добър ефект върху душевния ви баланс. Особено, ако всяка вечер заспивате и се събуждате с мобилния телефон до възглавницата си и очакването, че Той ще се обади и всичко ще е като преди. Нека приятели ви препоръчат специалист – някой, който наистина ще чува гласа на сърцето ви и ще му помогне да оздравее. Започнете срещите със специалист два пъти седмично и след месец ги ограничете до два пъти месечно.3.Потърсете помощ от близки и приятели.

Със сигурност да позволите на роднините и приятелите си да се погрижат за вас след раздяла не е най-лесното нещо. Но пък е най-доброто за вас. Бъдете откровени с тях и ще получите нужната подкрепа.

Да позволите на другите да бъдат до вас, вдъхвайки ви кураж или водейки ви на вечеря или занятие по йога, граничи със смелостта. Все пак вътрешният ви свят е бил разтърсен, а вие сте оцелели, нали?!4.Слушайте любимите си песни.

Слушайте ги силно! До безкрайност! Нищо не действа на разбитото сърце така успешно, както музиката. Направете компилация с любимите си песни в youtube или spotify, и я слушайте всеки път, когато тъгата започне да ви обзема. От опит знаем, че „Because of you” на Кели Кларксън и „Someone like you” на Адел могат да направят чудеса с мъката.

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени