Те са кулинарен хит през 2017

x

Заведенията, за които ще ви разкажем днес не фигурират в някоя гурме класация. Те са лично препоръчани от познавачи на добрата храна и по всичко личи, че с основание за тях се говори само в суперлативи.



The Dysart Petersham (Лондон, Англия)

Кулинарният критик Анди Хейлър препоръчва горещо това скрито съкровище на английската столица. Ресторантът заслужава внимание заради младия си готвач Кенет Кълхейн, перфектната си локация и висококачественото меню. Днес, когато по централните улици на Лондон всичко е прекалено хипстърско, е добре човек да намери подобно спокойно място с прекрасна храна.



The Cellar (Анстрътър, Шотландия)

Младият шеф Били Бойтър показва майсторството си в този стар ресторант вече две години. Помага му само още един човек в кухнята, но това не пречи добрата храна, предлагана в заведението да получи звезда на Michelin. Най-доброто, което съдържа менюто са морските блюда, които печелят овациите, както на посетителите, така и на познавачите.



Bros (Пулия, Италия)

В ресторанта си двамата братя Флориано и Джовани Пелегрино синтезират разнообразните си преживявания и ги пречупват през съставките и традициите на родната Пулия. Така те създават един от най-амбициозните и важни млади ресторанти в Италия. Всичко, което сервират в Bros е добре обмислено, зряло и с дълбок вкус. Лингуини с масло от шам-фастък и колатура са най-добрите ястия, които трябва да опитате, ако се озовете в Лече.



La Nave de Sake (Барселона, Испания)

Ресторантът е с наистина великолепна концепция, която тепърва ще се развива. Мястото е наистина уникално преживяване, управлявано умело от аржентинския шеф Себастиян Мацола. Той притежава майсторството да създаде наситена комбинация от вкусове в миниатюрни по обем ястия, безупречно съчетани с екзотична колекция от традиционно японско саке. Любителите на вечерите навън ще открият едно от най-великите места, без прекомерни официалности.



AOC-Aarø & Co. (Копенхаген, Дания)

Не се случва често човек да влезе в ресторант с две Michelin звезди и да открие, че му ухае на дома. Когато пристъпите през прага на AOC ще усетите аромата на дим и бульон от артишок. А няма по-възторжен поздрав за добре дошли от всичко казано дотук. Особено за любителите на добрата храна. Шеф Сьорен Селин създава артистични, любопитни и закачливи менюта, като едновременно с това поддържа високото качество и добрия вкус на предлаганите ястия. Майсторството му се подсилва от сомелиера Кристиян Ааро, който превръща стари, млади, традиционни, остри, конвенционални и органични вина като неделима част от разказването на всяка история.

Ако добрата храна е и ваша страст, включете някое от тези пет места в маршрута на следващото си пътуване. Знаем, че след това няма да сте същите.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени