3 рецепти за „добре дошла, есен”

x

food-mushrooms-birch-white-cone-rowan-berries-red-nature-autumn-table-yum-yum-blur-bokeh-wallpaper


Есента не е само колорит и променливо време. Част от магията й е в разнообразието от плодове и зеленчуци, които носи със себе си, в ароматите и вкусните ястия, които приготвяме за любимите си  хора. Затова нека я посрещнем подобаващо с три апетитни есенни предложения.


pizza-mit-steinpilzen-fs-jpg-6fe35107d867e4cc030d2cd6a8b385e0-pizza-mit-steinpilzen-fs-jpg-jpg-000300000000003pizzpizza-mit-steinpilzen-fs-jpg-6fe35107d867e4cc030d2c


Пица с манатарки

Продукти
За тестото: 250 г брашно, 1\2 кубче мая, 1\2 ч.л. захар, сол, 1 1\2 с.л. зехтин
За гарниране отгоре: 1 тиквичка, 200 г манатарки, 3 с.л. зехтин, чер пипер, 1 лимон, 1 скилидка чесън, 125 г крема сирене, 75 г сметана, 250 г моцарела, 30 г рукола, 30 г пармезан

Приготвяне
Разтворете в малко топла вода натрошената мая. Добавете към нея 4 с.л. брашно и захарта и разбъркайте, за да се получи гъста каша. Оставете на топло място за около 20 мин., за да шупне. Пресейте останалата част от брашното, направете кладенче в него и изсипете вътре кашата с мая, 1 ч.л. сол, 1 с.л. зехтин и малко топла вода. Замесете меко тесто. Оставете го на топло място, за да удвои обема си.
През това време почистете тиквичката и я нарежете на тънки ленти. Почистете добре гъбите и ги нарежете на шайби. Загрейте в голям тиган 2 с.л. зехтин. Най-напред запържете в него тиквичките от двете страни и ги поръсете със сол и чер пипер. Добавете още мазнина в тигана и запържете и гъбите от двете страни и поръсете със сол и чер пипер.
Готовото тесто разточете на тънък блат и разпределете в две предварително намаслени тави.
Измийте добре лимона, подсушете го и настържете кората му. Пресовайте чесъна и го разбъркайте заедно с лимоновата кора, крема сиренето и сметаната. Покрийте повърхността на пицата с приготвената смес и наредете отгоре парчетата тиквички и гъби. Прецедете добре моцарелата и я настържете на едро, след което поръсете с нея и пармезана върху пиците. Печете около 15-20 мин. в предварително добре загрята фурна. Готовите пици поръсете с рукола.


kartoffel-kuerbis-suppe-fs-f60a8447519b1c2aadc9e29b21c53a77-kartoffel-kuerbis-suppe-fs


Крем супа от картофи и тиква с посипка от ядки

Продукти
500 г тиква, 750 г картофи, 1 глава лук, 15 г индийско орехче, 2 с.л. олио, 1 л. зеленчуков бульон, 150 г бита сметана, сол и чер пипер
За поръсване: 2 с. л. тиквено семе, 1 с.л. бадеми, 1\4 ч.л. розов пипер, 1\2 ч.л. сол, 1 ч.л. къри

Приготвяне
Измийте и почистете добре тиквата, след което нарежете на едри парчета вътрешността й.  Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на парчета. Настържете лука и индийското орехче.
В дълбок съд загрейте мазнината и изсипете вътре тиквата, картофите, лука и индийското орехче. Оставете ги да се задушат за около 3 мин. След това добавете бульона и оставете да се вари около 20 мин., докато зеленчуците омекнат.
Натрошете грубо зеленчуците още докато са в бульона, след което ги пасирайте добре. Добавете сметаната и разбъркайте, овкусете със сол и пипер.
Преди сервиране добавете сметана и поръсете с микс от фино натрошените ядки, смляния розов пипер, солта и кърито.


apfel-walnuss-crumble-fs-05b17fbd9f24216164d060826534e557-apfel-walnuss-crumble-fs


Крамбъл с ябълки и орехи

Продукти
1 кг ябълки, 3 с.л. лимонов сок, канела, 100 г захар, 75 г стафиди, 175 г брашно, щипка сол, 150 г масло, 50 г орехи

Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Обелете ябълките, почистете ги от семенната част и нарежете на парчета. Поръсете с лимоновия сок. Смесете канелата с 25 г захар и стафидите и разбъркайте заедно с парчетата ябълка. Изсипете ги във тавичка.
Разбъркайте в купа брашното, 60 г захар и солта. Нарежете маслото на кубчета и го добавете към брашното. Размесете с ръце ронливо тесто. Работете възможно най-бързо, за да не се разтопи напълно маслото. Натрошете на едро орехите и ги прибавете към ронливото тесто. Разбъркайте го заедно с ябълките и най-отгоре поръсете с останалата част от захарта. Печете около 45 мин. или докато стафидите станат с леко кафяв цвят. Сервирайте с ванилов сос.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени