Да живее моцарелата!

x


Моцарелата е едно от любимите неща на италианците. А понеже ние си падаме по Италия и вкусната храна, просто нямаше как да я пропуснем. Истината е, че тя е вкусна дори когато не е сготвена, бихме я хапнали и директно от пакета. Все пак решихме да ви представим няколко много лесни и бързи ястия, в които тя заема основна роля. Добър апетит!

Тост със спанак и моцарела



Необходими продукти:

6 филийки препечен пълнозърнест хляб
6 супени лъжици настъргано сирене моцарела
сос табаско по желание
За пълнежа:
3 чаши нарязан на ситно спанак
1 супена лъжица масло
½ чаша ситно нарязан лук
2 чаени лъжички нарязани люти чушки
щипка сода бикарбонат
1 супена лъжица царевично брашно, разтворено в ¾ чаша нискомаслено прясно мляко

Начин на приготвяне:

За да направите пълнежа на тоста загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие. Добавете лука и лютите чушки и запържете леко за 1-2 минути. Добавете спанака и содата в тигана. Задушете за около 2-3 минути. След това добавете царевичното брашно с млякото и солта. Разбъркайте добре. Варете на среден огън още 2-3 минути. Трябва да се получи гъста консистенция. Разбърква се постоянно. Сервирайте върху запачените филийски. И се пригответе за снимки!

Салата от домати с моцарела върху прошуто



Необходими продукти:

3 големи домата
2 топки моцарела
босилек
200 г прошуто
сол, черен пипер
зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете доматите и моцарелата на колелца или малки резенчета. Поставете прошутото. След това започнете да поставяте върху месото колелце домат и върху него колелце моцарела. Нарежете на ситно малко босилек или го поставете само като украса. Овкусете с малко зехтин, сол и черен пипер. Сервирайте с препечен хляб или на хапки, както ще направим ние. Нов прочит на прочутата капрезе!

Омлет с моцарела

Необходими продукти:

8 яйца
1 чаша прясно мляко
½ чаена лъжичка сол
прошуто
½ чаша настъргана моцарела
1-2 супени лъжици ситно нарязан лук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тавичка за печене и я оставете настрана. Разбийте яйцата и млякото. Подправете със солта. Добавете шунката, кашкавала, моцарелата и лука. Изсипете сместа в тавичката за печене. Печете омлета на загрята фурна за около 45 минути. Почти диетично и много вкусно!



Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

 

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от JIMMY CHOO

Кецове от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Риза от Prada

Риза от Prada Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от ADEAM

Trench coat от ADEAM Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Събота… лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени