Два сценария с коледни сладки

x


Да посрещнеш Коледа без коледни сладкиши е като да танцуваш без музика! Невъзможно е да уловиш магията на празника без ароматът на джинджифил, канела и ванилия да погъделичка обонянието ти. Без вкусът на нещо сладичко и обичано да погали небцето ти. Невъзможно е! Точно затова ви предлагаме да се подсладим за празниците с две фантастични рецепти за сладки. Изберете своя сценарий!



Джинджифилови бисквити

 

Продукти:

1 с.л. джинджифил на прах

1 яйце

1\2 чаша меласа

5 чаши брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 чаша кафява захар

1 ч.л. канела

1\2 ч.л. индийско орехче на прах

1 пудра захар

1 ч.л. сол

1 ч.л. млян бял пипер

1 чаша масло

1\2 чаша прясно мляко

 

Приготвяне:

В дълбока купа смесете брашното, джинджифила, бакпулвера, солта, белия пипер, канелата и индийското орехче и разбъркайте добре. Оставете сместа настрани.

В друга дълбока купа разбийте с миксера на висока степен маслото, кафявата захар и меласата, за да се получи пухкава и въздушна смес.Добавете към нея яйцето и бийте, докато се получи гладка смес. Добавете лъжица по лъжица от сухата смес. С ръце размесете меко тесто, разделете го на две части. Увийте всяка от тях в найлоново фолио, оставете да се охлади за 30 мин.

Загрейте фурната до 350 градуса. Разточете всяка от половините тесто на лист с дебелина 0,5 см. С формички изрежете сладки и ги подредете върху хартия за печене. Печете около 10 мин., след което извадете от фурната и оставете да се охладят върху решетка.

Готовите бисквити поръсете с пудра захар, след което покрийте с хартия и ги оставете така около 30 мин. – 24 часа. Съхранявайте сладкишите в съд със стъклен похлупак.



Хрупкави снежинки

 

Продукти:

1 чаша масло

1 1\2 чаши захар

1\2 ч.л. бакпулвер

1\2 ч.л. сол

2 яйца

1\4 чаша прясно мляко

1 ч.л. ванилия

1\2 ч.л. екстракт от горчиви бадеми

1\2 чаша смлени бадеми

3 чаши брашно

1 доза захарна глазура (за украсата), приготвена от 4 чаши пудра захар, 1\2 ч.л. крем от тартар, 1\2 чаша топла вода и 1 ч.л. ванилия.

Приготвяне:

В голяма купа разбийте с миксер маслото на средна или висока скорост за около 30 секунди. Добавете захарта, бакпулвера и солта. Бийте, докато продуктите се разбъркат добре. Разбийте яйцата, млякото, ванилията и екстрактът от бадеми на гладка смес. Прибавете към нея смлените бадеми и брашно колкото може да поеме, за да се разбърква с миксера. С помощта на дървена лъжица прибавете останалата част от брашното и замесете меко тесто. Разделете го на две части. Завийте го с фолио и  охладете за около 2 часа.

Загрейте фурната на 200 градуса. Върху леко набрашнена повърхност разточете половината от тестото на блат с дебелина около 1 см и с формички за сладки звезди изрежете бъдещите снежинки. Подредете ги върху хартия за печене.

Печете около 7-9 мин. или докато краищата леко порозовеят. Преместете готовите сладки върху решетка и ги оставете да се охладят. След това ги украсете с глазурата и я оставете да се втвърди добре.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За стила не съществува лошо време!

Ако сте пропуснали
Най-четени