Два сценария с коледни сладки

x


Да посрещнеш Коледа без коледни сладкиши е като да танцуваш без музика! Невъзможно е да уловиш магията на празника без ароматът на джинджифил, канела и ванилия да погъделичка обонянието ти. Без вкусът на нещо сладичко и обичано да погали небцето ти. Невъзможно е! Точно затова ви предлагаме да се подсладим за празниците с две фантастични рецепти за сладки. Изберете своя сценарий!



Джинджифилови бисквити

 

Продукти:

1 с.л. джинджифил на прах

1 яйце

1\2 чаша меласа

5 чаши брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 чаша кафява захар

1 ч.л. канела

1\2 ч.л. индийско орехче на прах

1 пудра захар

1 ч.л. сол

1 ч.л. млян бял пипер

1 чаша масло

1\2 чаша прясно мляко

 

Приготвяне:

В дълбока купа смесете брашното, джинджифила, бакпулвера, солта, белия пипер, канелата и индийското орехче и разбъркайте добре. Оставете сместа настрани.

В друга дълбока купа разбийте с миксера на висока степен маслото, кафявата захар и меласата, за да се получи пухкава и въздушна смес.Добавете към нея яйцето и бийте, докато се получи гладка смес. Добавете лъжица по лъжица от сухата смес. С ръце размесете меко тесто, разделете го на две части. Увийте всяка от тях в найлоново фолио, оставете да се охлади за 30 мин.

Загрейте фурната до 350 градуса. Разточете всяка от половините тесто на лист с дебелина 0,5 см. С формички изрежете сладки и ги подредете върху хартия за печене. Печете около 10 мин., след което извадете от фурната и оставете да се охладят върху решетка.

Готовите бисквити поръсете с пудра захар, след което покрийте с хартия и ги оставете така около 30 мин. – 24 часа. Съхранявайте сладкишите в съд със стъклен похлупак.



Хрупкави снежинки

 

Продукти:

1 чаша масло

1 1\2 чаши захар

1\2 ч.л. бакпулвер

1\2 ч.л. сол

2 яйца

1\4 чаша прясно мляко

1 ч.л. ванилия

1\2 ч.л. екстракт от горчиви бадеми

1\2 чаша смлени бадеми

3 чаши брашно

1 доза захарна глазура (за украсата), приготвена от 4 чаши пудра захар, 1\2 ч.л. крем от тартар, 1\2 чаша топла вода и 1 ч.л. ванилия.

Приготвяне:

В голяма купа разбийте с миксер маслото на средна или висока скорост за около 30 секунди. Добавете захарта, бакпулвера и солта. Бийте, докато продуктите се разбъркат добре. Разбийте яйцата, млякото, ванилията и екстрактът от бадеми на гладка смес. Прибавете към нея смлените бадеми и брашно колкото може да поеме, за да се разбърква с миксера. С помощта на дървена лъжица прибавете останалата част от брашното и замесете меко тесто. Разделете го на две части. Завийте го с фолио и  охладете за около 2 часа.

Загрейте фурната на 200 градуса. Върху леко набрашнена повърхност разточете половината от тестото на блат с дебелина около 1 см и с формички за сладки звезди изрежете бъдещите снежинки. Подредете ги върху хартия за печене.

Печете около 7-9 мин. или докато краищата леко порозовеят. Преместете готовите сладки върху решетка и ги оставете да се охладят. След това ги украсете с глазурата и я оставете да се втвърди добре.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пролетно и много cool!

Ако сте пропуснали
Най-четени