Гаспачо за летните жеги

x


В разгара на лятото търсим всевъзможни начини, с които да се разхладим от жегите. Избягваме тежката храна и залагаме на такива, които се приготвят бързо и лесно, защото нищо не е по-важно от прекараното време на плажа и в морето. Затова днес избираме да заместим любимия таратор с нещо също толкова вкусно, но този път за любителите на домати. Испанското гаспачо има много вариации и е изключително леко, разхлаждащо и в същото време засищащо ястие. И отнема много малко време! А и е доста фотогенично.



Необходими продукти:

750 гр. зрели домати

1 краставица

1 глава лук

1 червена чушка

2 ск. чесън

сол и черен пипер на вкус

2 филии хляб  (препоръчително е да е от типа „селски“ или домашно изпечен)



Начин на приготвяне:

В купа накъсайте хляба на едри парчета, след което изстискайте на ръка почистените домати. След това оставете доматите при хляба и нека сместа постои така около 20 минути. Блендирайте доматите и хляба до получаване на гъста каша. Добавете краставицата, лука, чесъна, червената чушка, оцета. Блендирайте добре до получаване на хомогенна смес. Докато блендерът е включен на ниска скорост, добавете на тънка струя зехтина. Така ще се смеси по-добре със супата. Ако искате супата да е по-рядка, добавете вода. След като супата е готова, овкусете по ваша преценка. Оставете гаспачото в хладилник, за да се охлади, преди сервиране.



Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кецове от JIMMY CHOO

Кецове от JIMMY CHOO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Риза от Prada

Риза от Prada Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Trench coat от ADEAM

Trench coat от ADEAM Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Събота… лято!

Ако сте пропуснали
Най-четени