Как да си приготвим: Три лесни рецепти за пудинг с чиа

x

cov


Въпреки все още по-слабото познаване на тези семена у нас, чиата е една от супер-храните, за които предстои да разбираме все повече. Малките черни точици са пълни с полезни вещества като антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри, калции, протеини. Освен това чиата е лесна за приготвяне в рецепти за пудинг. Защо? Защото всяко семенце абсорбира течност 10 пъти колкото теглото си. Прекрасни са за закуска, десерт и помагат за хидратирането на организма по алтернативен начин.


Chia-Pudding_PS_2


Черешов чиа пудинг

Продукти:
2 и половина чаши неподсладено бадемово мляко
1/2 чаша череши, цели и наполовина разрязани без костилките
1/2 ч.л. кардамон
1 чаена лъжичка стевия
1 чаена лъжичка ванилия
1/2 чаша семена от чиа

Смесете млякото, черешите, кардамона, стевията и ванилията заедно в блендер на висока степен, докато сместа стане гладка. Изсипете черешите и рабъркайте. Нека престои в продължение на 5 минути, след което се разбърква отново. Разлейте в попдходящи съдове. Покрийте ги и оставете в хладилник най-малко 3 часа или една нощ. Преди сервиране, добавете череши за красота.


Pistachio-Chia-Pudding


Чиа пудинг с шам фъстък

Продукти:

2 чаши мляко
1/4 чаша семена от чиа

1/4 чаена лъжичка ванилия
1/4 ч.л. кардамон
2 супени лъжици кленов сироп
шам-фъстък на вкус

Смесете млякото, натрушения шам-фъстък, семената от чиа, екстракта от ванилия, кардамона и кленовия сироп.
Разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица. Текстура на пудинг ще се получи след около един час. Преди това поставете сместа в подходящи съдове. След сгъстяване гарнирайте и украсете по желание.


Mango-Chia-Pudding


Чиа пудинг с манго

Продукти:

1 и половина замразено манго
1 чаша вода

1 чаша мляко
1/4 чаша семена от чиа
ванилия
1/2 гр. сурови ядки за украса

Смесете мангото и водата и разбъркайте с миксер, докато получите хомогенна течност.
Изсипете манго соса равномерно в 2 чаши или купички и оставете в гладилник докато се сгъсти.

Смесете млякото и чиата, добавете захар или подсладител. Оставете и тази смес да се сгъсти в хладилник. След това просто я изсипете върхи манго соса. Нека престои в хладилник поне още 2 часа. Украсете с ядки и да ви е сладко!

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

Как да си приготвим: Салата „Зеленото чудовище“

Как да си приготвим: Скариди в авокадо по португалски

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени