Damn Delicious. Кулинарният блогър с вкусна рецепта за пиле териаки

x


Днес не е достатъчно храната да е само вкусна, трябва и да изглежда такава. Знаем колко е трудно да се постигне, но има едни хора по света, които притежават таланта да заситят първо очите и после глада ни. Точно един такъв кулинарен блогър ще ви представим сега. Тя се казва Чунга Ре и Damn Delicious® е нейното гурме царство, в което има буквално всичко.

Като повечето брилянтни идеи и тази за гурме блог на Чунга Ре започва на шега през 2011 година като колежанско хоби, печелейки по около $0.30 на месец за събирането на някои от любимите й рецепти. Но Damn Delicious® се превръща в един от най-търсените и четени блогове за кулинария през последните години, с 211 хиляди последователи в Instagram и ценна колекция от интересни рецепти. Ето и коя от тях си харесахме да споделим с вас.





Пиле терияки с нудълс от тиквички

Съставки (за 4 порции)

1 с.л. царевично нишесте
1/3 ч.ч. соев сос
1/4 ч.ч. кафява захар, опакована
3 скилидки чесън, накълцани
1 с.л. прясно настърган джинджифил
2 с.л. мед
450 гр. обезкостени пилешки гърди, нарязани на около 2 см парчета
4 средни тиквички, нарязани на спирали
1 с.л. зехтин
1 с.л. сусамови семена

Начин на приготвяне

В малка купа разтворете нишестето с 1/4 ч.ч. вода и оставете встрани. В малка тенджера на средна температура изсипете соевия сос, кафявата захар, чесъна джинджифила, меда и 1 ч.ч. вода. Оставете сместа да заври. Разбъркайте я с нишестето докато започне да се стича по обратната страна на лъжицата, около две минути. Оставете да се охлади до стайна температура. Отсипете 1/4 чаша и оставете встрани.
В голяма купа смесете сместа със соевия сос и пилешките гърди. Оставете ги да се мариноват за поне 30 минути или цяла нощ, като от време на време обръщайте торбата. Изцедете пилето от маринатата.

Загрейте зехтин в голям тиган на средна температура. Сложете пилето и го оставете докато стане златисто, около 3-4 минути от всяка страна.

Настържете тиквичките и ги смесете с останалата 1/4 от соевата смес докато се миксират добре. Сервирайте, като посипете отгоре сусамовите семена.

Какво мислите? Харесва ли ви нашият избор?

Текст: Ивайла Влахова

Рецепта и снимки: damndelicious.net

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

HOUSE OF FLUFF – Yeti convertible oversized faux fur coat

Препоръки от седмицата

CHLOÉ – Wool and mohair-blend cape

Препоръки от седмицата

STUART WEITZMAN – Pure suede ankle boots

Препоръки от седмицата

MONICA VINADER – Nura rose gold vermeil diamond earrings

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Два тренда в едно!

Ако сте пропуснали
Най-четени