10 от най-добрите градове в Европа

x

Condé Nast Traveler е институция, когато стане въпрос за пътешествия. Затова от време на време си „сверяваме“ посоките с него. И те винаги са точни. Последните, които прелистихме са най-добрите градове в Европа, избрани от читателите на списанието. Избрахме нашите десет, които мечтаем, обичаме и непрестанно сънуваме. Ще да е магия? Друго обяснение нямаме.




Луцерн, Швейцария

Приказката, наречена Швейцария е разказана най-точно там. С покритите мостове и цветния си стар квартал, Луцерн дава много точна представа какво да очаквате от този европейски Рай. Освен това градът е отправна точка към Алпите, което го прави още по-обичан от скиорите и алпинистите. Но не само. Самият град предлага невероятни съкровища – разходка по най-стария покрит мост в Европа или опитване на домашна бира в района на ресторанта Rathaus Brauerei. Не бива да се пропускат и специалитетите на местната кухня като телешкото със сметанов сос и рьошти. С две думи градът има с какво да ви спечели.




Залцбург, Австрия

Прочул се заради Моцарт, класическият Залцбург се разделя от река Залцхай, като оставя пешеходната стара част на града на левия бряг, а на другия целия блясък на деветнадесетото столетие. За да изпиете по едно питие като местен, отидете направо в Bräustübl zu Mülln, най-голямата бирария в Австрия, в която бирата се изтегля директно от дървени бъчви. На това място заедно с пивото ще можете да опитате и най-вкусните традиционни ястия и регионални специалитети.




Нюрнберг, Германия

Обиколката ни из Западна Европа продължава. Тази част на континента знае как да завладее умовете и сърцата на своите гости. И продължава да го доказва постоянно. Германия има куп градове, с които да се гордее. Нюрнберг се откроява с уникалното си съчетание между старо и ново. През хилядолетията градът е обявен и за “неофициална“ столица на Римската империя, и ранно средище на науката и изобретенията, а днес Нюрнберг е прочут със своя Кристкиндлесмаркт – коледен базар, музеи и… братвурст.




Амстердам, Холандия

Вятърни мелници, придвижването с велосипед, лалетата и Ван Гог, и каналите разбира се – всички те правят Амстердам завършен, неповторим и толкова цветен. Но има много още в холандската столица, отколкото се вижда. „Новият“ Амстердам може да бъде опитан в Droog, обновен хотел от 17 век, разполагащ с една-единствена стая. Или пък докато плавате по безбройните му канали. Както храната и напитките показват стила на Амстердам, това правят и местата, в които да отседнете докато сте там. Kimpton откриха първото си място в града.




Берген, Норвегия

Право на север в скандинавска посока. Вторият по големина град в Норвегия е добре познат с пристанището и цветния си квартал Брайген, както и със седемте планини, между които е сгушен. Истински бълбукащ от събития културен център, в който се провежда ежегоден международен фестивал за музика, визуални изкуства, фолклор, чак от 1953 година до днес. Берген черпи енергията си от младите и му личи, защото жизнен и неуморим.

Продължава на следващата страница

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Топла и супер модерна комбинация!

Ако сте пропуснали
Най-четени