3 нетипични европейски дестинации

x

Photo: torun.pl


Има сутрини, в които се събуждаме с въпроса „А сега накъде?“. И тогава просто потъваме в търсене на нови места, които да отбележим за следващото пътешествие. Има случаи, когато не ни се получава особено добре. Но има и такива, като сега, при които направо целим десетката. Ето новите ни три набелязани на картата места в Европа.
Торун (Полша)

Разположен в северната част, този готически, крайречен град е много по-малко пренаселен с туристи от Варшава и Краков. Същевременно носи типичния дух на Полша, и притежава куп интересни места за посещение. Това всъщност е родното място на Коперник. И си има собствен музей на джинджифиловия хляб, в който можете да си тръгнете с великолепни сувенири. Местната пивоварна, също не е за изпускане, освен дълга история тук може да се опита и набиращата популярност из Европа крафт бира. Има и още – великолепни гледки, много история и прекрасна архитектура.Photo: fjordnorway.comАлесунд (Норвегия)

Възможно е да сте чували за този северен град. Ние не бяхме. Но сме запленени още от първи прочит. Мястото предлага, спиращи дъха гледки в парка на Атлантическия океан в Туенесет и най-големият соленоводен аквариум в северна Европа. Алесунд е построен на поредица от острови, но не това е впечатляващото в него. Красивата архитектура и кварталът в Арт Нуво стил са истинските причини да се влюбим в този тъй студен край. Освен това съвсем наблизо може да се види един от емблематичните фиорди – Hjørundfjord.


Photo: the-slovenia.com


Photo: maggisvarld.blogspot.bg


Photo: slovenia.info


Пиран (Словения)

Връщаме се обратно почти на нашите географски ширини с едно крайбрежно градче в Словения. Пиран е като излязъл от приказките, но много по-реален. Определян е като едно от най-фотогеничните места на Средиземноморието, и с право. Притежава чар, богата история и красива архитектура, но и много великолепни места, в които човек да се потопи. Има си и знаменитост, с която се гордее, основателно. Това е родното място на известния композитор Джузепе Тартини. Негова статуя украсява и едноименния площад в центъра на Пиран. Морските звуци ще ви придружават докато се разхождате, пиете кафе или похапвате из живописните улици на средиземноморското градче.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Розово и елегантно!

Ако сте пропуснали
Най-четени