3 нетипични европейски дестинации

x


Има сутрини, в които се събуждаме с въпроса „А сега накъде?“. И тогава просто потъваме в търсене на нови места, които да отбележим за следващото пътешествие. Има случаи, когато не ни се получава особено добре. Но има и такива, като сега, при които направо целим десетката. Ето новите ни три набелязани на картата места в Европа.
Торун (Полша)

Разположен в северната част, този готически, крайречен град е много по-малко пренаселен с туристи от Варшава и Краков. Същевременно носи типичния дух на Полша, и притежава куп интересни места за посещение. Това всъщност е родното място на Коперник. И си има собствен музей на джинджифиловия хляб, в който можете да си тръгнете с великолепни сувенири. Местната пивоварна, също не е за изпускане, освен дълга история тук може да се опита и набиращата популярност из Европа крафт бира. Има и още – великолепни гледки, много история и прекрасна архитектура.

Алесунд (Норвегия)

Възможно е да сте чували за този северен град. Ние не бяхме. Но сме запленени още от първи прочит. Мястото предлага, спиращи дъха гледки в парка на Атлантическия океан в Туенесет и най-големият соленоводен аквариум в северна Европа. Алесунд е построен на поредица от острови, но не това е впечатляващото в него. Красивата архитектура и кварталът в Арт Нуво стил са истинските причини да се влюбим в този тъй студен край. Освен това съвсем наблизо може да се види един от емблематичните фиорди – Hjørundfjord.

Пиран (Словения)

Връщаме се обратно почти на нашите географски ширини с едно крайбрежно градче в Словения. Пиран е като излязъл от приказките, но много по-реален. Определян е като едно от най-фотогеничните места на Средиземноморието, и с право. Притежава чар, богата история и красива архитектура, но и много великолепни места, в които човек да се потопи. Има си и знаменитост, с която се гордее, основателно. Това е родното място на известния композитор Джузепе Тартини. Негова статуя украсява и едноименния площад в центъра на Пиран. Морските звуци ще ви придружават докато се разхождате, пиете кафе или похапвате из живописните улици на средиземноморското градче.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени