5 причини да обикнете есента

x

esen2


Знаем, че астрономите ни дават още седмица отсрочка преди да преминем на нов режим, но да си го кажем направо – синьото лято си събра изгревите, хамаците, пясъка по джобовете и удари една целувка по бузата на есента за довиждане. Време е да свикнем с пейзажа на танцуващите златни листа и вечерите, за които имаме SOS яке в чантата. Вместо да се мусим, решихме да се порадваме на остатъците от тена си и да огледаме какво се задава на хоризонта. Със задоволство установихме, че есента може да супер rock’n’roll, стига да я посрещнем с подобаващо настроение. Ето и 5-те доказателства, че настъпващия с танцова стъпка нов сезон си заслужава обичането:

1 – Театралният сезон започва. Имаме да наваксваме 1001 постановки и да си изберем още толкова нови, които искаме да посетим. Предлагаме ви малко предизвикателство – ако никога досега не сте го правили, отидете на театър в друг град. Какво ще кажете за Пловдив или Велико Търново? Чудесно се съчетава с кратко пътуване и смяна на познатия градски декор.

2 – Култура и изкуство – колкото и където поискаш. С риск да се задъхаме, започваме да изброяваме, задават се: Киномания, Нощ на музеите в Пловдив, One Dance Week, One Architecture Week. Балет, изложби, фестивални заглавия по кината. Всеки арт спот се е заредил с нови сили и ни очаква. Да зарадваме сетивата!

3 – Ах, този лайв! Превъртяхме от слушане летните хитове на флашки и всевъзможни плеъри. Но е време да си припомним как звучат на живо любимите ни банди и изпълнители. И вече си заплюхме концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Искаме с пълно гърло да запеем с тях: „Поогледай се, послушай, поразпитай, помълчи, потанцувай си, почакай, наслади се на момента, забави, забави, по-полека, забави, забави“.

4 – Опознай родината, за да я обикнеш (още повече). Батериите ни за приключения не свършват с един или друг сезон. Тренирайте изкуството „пътуване с лек багаж“ през уикендите и посетете поне едно кътче из България, в което никога преди не сте стъпвали. Независимо дали ентусиазмът ще ви заведе  само до 68-ия километър на магистрала Хемус и изложбата на Павел Койчев под открито небе, или за първи път ще се събудите на палатка в планината, да кажем в Родопите.

5 – Да полетим! Още една самолетна компания се настани удобно в България и точно от есента предлага безумно достъпни билети до не една или две страхотни дестинации. Ние решихме да я тестваме през октомври с полет до Баден-Баден и оттам щурм към Франция и Швейцария за 5 дни. Защо да не започнем есента на неизследвана територия и не се порадваме на всяка нова гледка, усещане или запознанство?

Давайте новия сезон, готови сме да го напълним с усмивки!

Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени