6 великолепни плажа в Европа

x

Обиколихме света в търсене на най-красивите плажни ивици. Пътувахме къде ли не, понякога виртуално, понякога на живо, за да открием райските крайбрежни кътчета. И го направихме. Сега е време да се върнем у дома – по европейските плажове, които по нищо не отстъпват на екзотичните си съперници. Тези шест го потвърждават.Кала Тоннарела (Сицилия, Италия)

Плажът е част от малък залив в природния резерват Дзингаро в северозападна Сицилия. Великолепно място насред природата с безброй представители на защитени видове. Крайбрежната пътека минава през Скопело на юг и още няколко подобни залива. Всички те са чудесни за гмуркане. Че има прекрасни гледки, кристални води и златист пясък дори не е необходимо да споменаваме.Прая де Албандейра (Алгарве, Португалия)

Това, което прави този плаж наистина великолепен в сравнение с останалите в района е точният му размер, лесният достъп и Bar O Pirata. Също и интересните скалисти образувания, които го обгръщат. Едното от тях е емблематичната Арка де Албейндейра, която често намира място в привличането на туристи към Алгарве.Плая де Мигшьорн (Форментера, Испания)

Плажът се намира на най-големия от островите южно от Ибиса – Форментера. Определян е като един от най-красивите Балеарски плажове в региона, заедно с Плая Митрон. Районът не е пренаселен и някой ден е възможно да откриете свой собствен залив. Плажът е смесица от скалисти образувания, трева и дълбок пясък, който се простира по цялото продължение на южната част на острова. Предлага прекрасни гледки, осветени от островните ресторанти и барове.Кала Голоризе (Сардиния, Италия)

Малък, но особено красив. Плажът е разположен южно от Кала Бириола, в района на Олиастра. Още повече, че единственият начин да се стигне до тази толкова фотогенична плажна ивица е само пеша. Отнема около час катерене докато се стигне до там, а връщането може да продължи и повече. Всяка крачка към него обаче си заслужава. Водата притежава уникални нюанси на синьото и зеленото. Кала Голоризе без съмнение е олицетворение на Рая в един от многото му средиземноморски варианти.Ил де Ре (Бискайски залив, Франция)

Наричат го още „Белият остров“, разположен отвъд западното крайбрежие на Франция. Мястото притежава един от най-красивите плажове с мек почти бял пясък и елегантни къщи по крайбрежието. Дюни и борови гори са другите великолепни добавки, които островът предглага на гостите си.Златни Рат (Брач, Хърватия)

Плажът е смятан за едно от най-добрите места за сърф и кайт сърф на Адриатика. Намира се на остров Брач и е част от град Бол. Самият плаж много прилича на карибските пясъчни ивици. Дължината му е 530 м и притежава специфичната форма на триъгълник. Има уникалното свойство да се променя в зависимост от нивото на водата. Идеално място за водни спортове.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Неделята е пролетна!

Ако сте пропуснали
Най-четени