Алиса в Страната на изгряващото слънце

x

Хей, Луис Карол, дали през 19-и век дори ти е минавало през ума, че един ден твоята Алиса ще бъде голяма, голяма звезда в Япония. И всеки ще иска да стъпи в малките ѝ обувки, да последва Белия заек, да срещне Лудия шапкар и да опита от вкуса на нейните приключения. Японците ги бива в оживяването на фантазии и може би тъкмо затова успяват да се похвалят с цяла колекция влудяващо фантастични ресторанти, пресъздаващи Страната на чудесата на любимата ни героиня. Ето няколко смайващи примера. И да си признаем, действат ни доста стимулиращо да си букнем билети за една дълга и, оказва се, приказна ваканция.

Alice in a Labyrinth, Гинза, Токио

Ще започнем с малък жокер. Гинза е най-луксозната, скъпата и привлекателна улица в Токио, като целия квартал около нея носи същия дух. В този ред на мисли, локацията на това бижу никак не е случайно избрана и хармонира отлично с мащабния му замисъл на жива приказка. За да достигнат вътрешността на ресторанта, посетителите преминават буквално през страници от книгата. А вътре могат да поседнат дори в огромна чаша за чай. Менюто с коктейли е оформено като шапката на Лудия шапкар. Всяка от храните също пристига в тематичен вид на карти за игра, усмивката на Чешърския котарак или дори на самата Алиса. Всичко изглежда почти кукленско, но всъщност отзивите за кухнята и напитките са доста ласкави.
Alice in Magical Land, Ниши-Шинжуку, Токио

Интериорът на тази шантава красота направо може да бъде сбъркан със снимачна площадка на някое от продълженията на “Алиса в страната на чудесата”. Така ни се иска да попаднем там с голяма компания и да се пренесем в тази магическа атмосфера за няколко часа! Менюто магнетизира апетита ни с френски и италиански деликатеси, а презентацията на чиниите граничи с изящно изкуство.
Alice in Dancing Land, Шибуя, Токио

Шибуя е мястото за парти в Токио, а Alice in a Dancing Land е пищното царство, където може да опитаме интересна храна и напитки, да попеем и да потанцуваме под един покрив. Обстановката е буквално блестяща – много стъкло, светлинки и гъделичкащи окото детайли. Приисква ти се с танцова стъпка да надникнеш навсякъде и да разкриеш всяка тайна, която стените му пазят. Предизвикателството е прието!
Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени