Крайбрежието на Амалфи и още девет причини да искаме Италия

x


Светът е широк, но Италия е безкрайна. Точно толкова, колкото и обожанието, което изпитваме към всяко място там. Крейбрежието на Амалфи ни даде още десет причини да се упражняваме по dolce vita, докато открием и последния сантиметър от тази прекрасна земя.Гледките от вила Руфоло в Равело

Италия не се нуждае от много думи. За нея си подгответе емоции. Нестихващо възхищение и част от сърцето, която да оставите там. Изгледите, които се разкриват от вила Руфоло в Равело само могат да бъдат изживени, не и описани.
Разходка с автомобил между Соренто и Салермо

Разстоянието между двете италиански градчета се изминава за не повече от два часа. Удоволствието от видяното обаче ще ви топли много по-дълго.
Ръчно изработената керамика по крайбрежието

Докато се любувате на малките улички и красивите места по крайбрежието, можете да отнесете още една частица от Италия със себе си. Изпъстрените керамични предмети носят са точно толкова пропити с традициите на хубавия живот, колкото и всичко наоколо.
Живописното село Атрани

Както казахме и последния сантиметър от Италия ще пребродим, защото и там ще вдишаме от атмосферата й. Онази същата, до която докосне ли се веднъж човек, остава пленен завинаги. Атрани е точно такова място с разноцветния си крайбрежен хълм, красиви църкви и очарователни пицарии.Красивите плажове на Праяно

Градчето предлага не само великолепни места за плаж, непосредствено до водата, но и исторически забележителности. Едното е църквата Сан Дженаро, която впечатлява подовите си плочки, подредени в сложни фигури. Другото е керамичният купол, който се вижда от почти всяка точка в града.
Прелестното Амалфи

Градчето-картина, чието име носи цялото крайбрежие. Хълмове, покрити с цветове и величествена средновековна катедрала са само част от гледките, които пленяват в Амалфи.
Шопинг и лукс в Позитано

Модните бутици, плажовете и хотелите на градчето примамват с първокласните си условия. Le Sirenuse и Il San Pietro di Positano са сред най-престижните места, в които може да се отседне.
Скулптурите и градините на вила Чимброне

И отново сме в Равело. И тук възхитителни се не само зданията, но и градините, които ги обгръщат. А в тях са разположени и безброй красиви статуи, които разказват за историята от първо лице.
Лимоненото изобилие на Соренто

И не само то. Те само водят до нещо още по-прекрасно – лимончелото. Може да го откриете както по щандове из целия град, така и сред лимоновите горички по брега. Въобще всяка брънка от това място приканва да останем завинаги.
Капри слага грандиозния финал…

Но само до следващия път, когато ни се домечтае за Италия. Красивият остров само добавя завършващия щрих на великолепния район по крайбрежието на Амалфи. Намира се на около час с лодка от крайбрежието и е достатъчно дори за миг да сте там, за да завладее сърцето ви.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Препоръки
Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

CHOPARD – Happy Dreams 18-karat white gold diamond necklace

Препоръки от седмицата

CHLOÉ – Faye small textured-leather and suede backpack

Препоръки от седмицата

FRAME – Le Studded denim jacket

Препоръки от седмицата

New Look Rose Gold Sole Trainer

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Синьото е най-топлият цвят!

Ако сте пропуснали
Най-четени