Бреша – красавицата на Ломбардия

x

Brescia-Italy

 


Поредната доза Италия, която този път откриваме в лицето на красавицата на Ломбардия – Бреша. Вторият по големина град в областта предлага не само красива архитектура и много история, но и възможност за посещение на намиращите се съвсем наблизо Милано и Беладжо.

Необходима е не по-малко от седмица, за да се обиколят всички прекрасни места в Бреша. Множеството църкви и катедрали, на които Италия изобилства, но без човек да се пренасища, колкото и от тях да разглежда. Ще се съгласите, че за голяма от романтиката на Апенините, носят малките площади, които като че изникват от нищото в края на някоя тясна уличка.


 

brescha-2

 


В Бреша има два, които да посетите. Piazza della Loggia е разположен в историческия център на града и се смята за най-красивия площад. От едната му страна е още една от забележителностите, до която непременно трябва човек да се докосне докато е там – едноименният ренесансов дворец. Площад „Форум“ е другото място, на което да усетите автентичната атмосфера на Ломбардия. До не го може да стигнете по улицата на музеите (via dei Musei).

Както и повечето италиански местенца, за които с удоволствие вече сме разказвали, и Бреша е богата на замъци. Вече споменахме един от тях, но в града има още два, които трябва да разгледате. Без съмнение усещането, когато се разхождате из залите им се запечатва за дълго.


 

Brescia

 


Бролето е един от най-забележителните ломбардски дворци, построен около 11 век. Многократно разширяван и преустрояван, днес той все още съхранява типичния за онова време архитектурен стил. На хълма Чиднео се намира Сastello di Brescia, откъдето се разкрива прекрасна гледка към целия град.

След цял ден обикаляне из уличките на града е повече от сигурно, че типичните ястия в региона, ще ви се усладят още повече. Заедно с любимата паста и други вкуснотии, когато сте в Бреша е добре да опитате традиционната полента. Много прилича на качамак и може да се приготвя както като отделно ястие, така и като допълнение към другите блюда. Има много видове полента, които да опитате, но класическия вариант е приготвената царевична каша да се допълва с парче сирене и имасло за аромат. Понякога към тях се добавят гъби, парченца месо, салами и различни подправки.


 

brescha-1

 


Местната гордост е Trattoria l′Artigliere. Единственият ресторант в Бреша, който има присъдена една звезда „Мишлен“. Мастото се намира на Via Forcella 4. Дори да не седнете в него, сме убедени, че и в другите типични италиански заведения ще се насладите да вкусна храна.

За любителите на шопинга най-доброто място за това са улиците около Piazza della Loggia, както и южно разположените Corso Zanardelli и Corso Palestro. В тази част на града може да намерите разнообразни модни бутици.

За любителите на високите скорости Бреша е мястото на едно от емблематичните ралита – Mille Miglia Storica, което има повече от столетна история и събира на едно място имена като Дейвид Култард и Мика Хакинен. Това е второто подобно състезание, което има собствена колекция часовници с марката Chopard, освен Grand Prix de Monaco Historique. Надпреварата в Бреша си има и музей в града, посветен специално на нея.

Това е Италия. Това е и причината толкова да обичаме да поглеждаме към нея и нейните безкрайни прелести.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

Най-впечатляващите места, които някога сте виждали

Спиращи дъха водопади, които непременно трябва да посетите

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени