Кан е филмово-лазурен

x


Продължаваме да сме на френска вълна. Съвсем неслучайно. Париж ни зареди с романтика, но Кан ни обещава изтънченост и великолепие. И то точно в тази част от годината, когато посреща световния киноелит за най-грандиозното си представяне – филмовия фестивал.

Вече 70 години средиземноморският бисер се превръща в сцена на най-доброто от кино индустрията. А през 2017-а престижното събитие обещава непрекъснат звезден блясък – и в конкурсната програма, и сред знаменитостите, които ще журират. Педро Алмодовар е председателят на журито в основната програма, а Ума Търман – за Особен поглед. Да не забравяме и Клаудия Кардинале, която е лице на тазгодишното издание. Още повече, че сред основните ленти в надпреварата има и две български заглавия.Но да се върнем на Кан. Той също има главната роля с прекрасния си средиземноморски климат, премерен лукс и стил, както повеляват френските традиции. Тесните каменни улички, цветята и онази типична провансалска атмосфера, пропита във въздуха. За нея няма точни думи, само сетива.

Като част от Лазурния бряг, Кан е един от най-предпочитаните курорти по крайбрежието на Франция. И естествено един от символите на световното кино. Но ето как го видяхме ние само ден преди да стане отново глобална филмова сцена.


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени