Кан е филмово-лазурен

x


Продължаваме да сме на френска вълна. Съвсем неслучайно. Париж ни зареди с романтика, но Кан ни обещава изтънченост и великолепие. И то точно в тази част от годината, когато посреща световния киноелит за най-грандиозното си представяне – филмовия фестивал.

Вече 70 години средиземноморският бисер се превръща в сцена на най-доброто от кино индустрията. А през 2017-а престижното събитие обещава непрекъснат звезден блясък – и в конкурсната програма, и сред знаменитостите, които ще журират. Педро Алмодовар е председателят на журито в основната програма, а Ума Търман – за Особен поглед. Да не забравяме и Клаудия Кардинале, която е лице на тазгодишното издание. Още повече, че сред основните ленти в надпреварата има и две български заглавия.Но да се върнем на Кан. Той също има главната роля с прекрасния си средиземноморски климат, премерен лукс и стил, както повеляват френските традиции. Тесните каменни улички, цветята и онази типична провансалска атмосфера, пропита във въздуха. За нея няма точни думи, само сетива.

Като част от Лазурния бряг, Кан е един от най-предпочитаните курорти по крайбрежието на Франция. И естествено един от символите на световното кино. Но ето как го видяхме ние само ден преди да стане отново глобална филмова сцена.


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди пола от CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN Pleated shell midi skirt Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Cat-eye слънчеви очила от PRADA

PRADA Cat-eye acetate and silver-tone mirrored sunglasses Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пръстен от бяло злато с диаманти от BOUCHERON

BOUCHERON Quatre Radiant Edition Small 18-karat white gold diamond ring Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Велурени чехли от MERCEDES CASTILLO

MERCEDES CASTILLO Irine suede mules Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени