Кан е филмово-лазурен

x


Продължаваме да сме на френска вълна. Съвсем неслучайно. Париж ни зареди с романтика, но Кан ни обещава изтънченост и великолепие. И то точно в тази част от годината, когато посреща световния киноелит за най-грандиозното си представяне – филмовия фестивал.

Вече 70 години средиземноморският бисер се превръща в сцена на най-доброто от кино индустрията. А през 2017-а престижното събитие обещава непрекъснат звезден блясък – и в конкурсната програма, и сред знаменитостите, които ще журират. Педро Алмодовар е председателят на журито в основната програма, а Ума Търман – за Особен поглед. Да не забравяме и Клаудия Кардинале, която е лице на тазгодишното издание. Още повече, че сред основните ленти в надпреварата има и две български заглавия.Но да се върнем на Кан. Той също има главната роля с прекрасния си средиземноморски климат, премерен лукс и стил, както повеляват френските традиции. Тесните каменни улички, цветята и онази типична провансалска атмосфера, пропита във въздуха. За нея няма точни думи, само сетива.

Като част от Лазурния бряг, Кан е един от най-предпочитаните курорти по крайбрежието на Франция. И естествено един от символите на световното кино. Но ето как го видяхме ние само ден преди да стане отново глобална филмова сцена.


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник!

Ако сте пропуснали
Най-четени