Лапландия – далеч от обичайното

x


Лапландия е далеч от обичайното – географски и въобще според всичко, за което се сетите. Там всички парченца от живота си намират точното място. Лапландия носи спокойствие. Това е място, на което се освобождавате от ежедневния стрес. Светът е едновременно близо и същевременно безкрайно далеч. Невероятен, мистичен, забулен в легенди арктически регион.На прага на арктическия кръг, Лапландия е финландският регион, който предлага приказките като реалност, чистотата като философия и спокойствието като начин на живот. За разлика от останалата част от света тук има цели осем сезонни периода, което макар и изразено в тонове сняг, предоставя много допълнителни възможности за приключения. И накъде без Дядо Коледа! Няма друга част от планетата, която да се похвали като дом на добрия старец. Избрахме три от регионите на Лапландия, в които най-силно се усеща нейната неповторима атмосфера.Суому – официалният ски курорт на Дядо Коледа

Суому е разположен на арктическия кръг и е известен като официалния ски курорт на Дядо Коледа. Мястото предлага великолепни писти насред красиви гори, в близост до езерото Кемиярви, куп забавления, предизвикателства и релаксиращи възможности.
Рованиеми – сърцето на Лапландия

Рованиеми е известно най-вече като родното място на Дядо Коледа, в което чудесата на региона, близостта на природа и уникалните забавления са част от истинския живот. Една ваканция там е настина различно изживяване с вълнуващи сафарита и приключения сред природата. Селото на Дядо Коледа също е част от Рованиеми. Заедно с всичко това има престижен ски център и зоологическа градина. Градът далеч не е само зимна дестинация. Той примамва с куп приключенски занимания и през останалите сезони – рафтинги, сафарита, оффроуд обиколки със сноумобили и каквото още се сетите.
Саариселкя – „златната“ жила на Лапландия

Един от най-предпочитаните и атрактивни лапландски курорти, разположен в близост до най-северното финландско летище – Ивало. Всичко в Саариселкя е на пешеходно разстояние. Курортът привлича с богатото разнообразие от СПА и релаксиращи процедури, прекрасни ски условия и възможности за катерене. Мястото притежава интересна и богата история, свързана със северните нрави и златната треска от началото на 20-ти век. Саариселкя е заобиколен навсякъде от природни забележителности, като резервата Кево и националния парк Уро Кеконен.

Лапландия е място, в което останалият свят се превръща в неясен спомен и възприятията за живота се променят не само заради безкрайните нощи. А и защото студът навън учи на топлина вътре – в дома, в сърцето и в дните.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day
Ако сте пропуснали
Най-четени