Огледалните образи на Италия (2 част)

x

Продължаваме с още пет езера, които подбрахме, защото сме сигурни, че правят огледалния свят на Италия още по-красив.
Лугано

Езерото е наполовина в Италия, наполовина в Швейцария. Освен това се намира между Комо, за което ви разказахме в първата част и Маджоре, което предстои. Освен едноименното градче, в района има още няколко места, които заслужават внимание. Селцата Сам Мамете, Полеца и Моркоте са само на няколко километра от езерото. Ако пък сте и фен на шоколада, непременно трябва да посетите шоколадовата фабрика Алпрозе и да се насладите на вкуса на местните швейцарски видове.
Маджоре

Всъщност и това като Комо си има друго име – Лаго Вербано. За всички обаче то си остава просто Лаго Маджоре или Голямото езеро. Разположено от южната страна на Алпите, и то е между Италия и Швейцария. По бреговете му ще имате безброй възможности, както за тиха и спокойна ваканция, така и за интензивни културни и природни активности. Музикални фестивали, приключенски забавления и водни атракции са само част от нещата, които ви очакват в района на Маджоре.
Брачиано

Едноименното градче, разположено на езерото дава възможност за спортни активности като кану, гмуркане и плуване. Паркът в района обхваща и друго езеро – Мартиняно. Малко и с почти перфектна кръгла форма. И двете са с вулканичен произход, създадени от един и същ вулкан, но от два различни кратера. Съвсем по италиански има куп архитектурни и културни съкровища, които да ви се разкрият в района. Споменаваме само няколко – средновековният замък Орсини-Одескалчи, който е желано място за сватби с международно значение. В близост до историческия център и замъка са разположени и древните църкви. Недалеко е и градският музей на Брачиано.
Изео

Както самите италианци го определят, това е едно от скритите им съкровища, макар покрай последната инсталация на Кристо през 2016 година да се превърна в световна забележителност. Любимците ни Бреша и Бергамо, както и Изео, и Сарнико са градчетата, които си заслужават. Всяко от тях ще ви предложи великолепна атмосфера, вкусна италианска храна и неизмерими по стойност културни събития.
Болсена

Избрахме го неслучайно, защото красотата се спотайва и на най-непознатите места. Разположено между Тоскана и Лацио, езерото притежава кристални води и пясъчни плажове. Едноименното градче е привлекателно курортно селище, с вековна история, етруски произход, впечатляващи градини и ежегоден флорален фестивал.

Потърсете своето място в огледалния свят на Италия и му се отдайте напълно. А може да се окаже, че то не е само едно…

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За стила не съществува лошо време!

Ако сте пропуснали
Най-четени