Тревизо – още една италианска история

x

treviso-1


Стана ни студено без Италия. Онази нашата, любимата, изпълнена с толкова живот и енергия. Как да не ни се прииска да сложим пръст върху картата и да потърсим следващата си точка за сбъдване на апенински мечти.


treviso-italy-canal


Потърсихме необичайно място, което да си поискаме този път и го открихме много близо до бляскавата Венеция. С глъчката и цветовете си, без много усилия може да засенчи градчетата, разположени в своите околности. Но ние никога не пропускаме да потърсим и тях. Защото Италия се усеща най-добре там.


treviso_hmg


Тревизо ще ви предложи автентичност. Често го наричат „малката Венеция“, защото неговите живописни улички с пъстри докове наистина напомнят на плаващия град. Историческият център на града е обкръжен от средновековни крепостни стени и червените тухлени аркади, както и двете реки Канян и Силе, което прави мястото неповторимо и очарователно.

Градчето ще превземе сърцата на онези, които търсят спокойствие от шумотевицата на мегаполисите. По бреговете на реката се простират обширни булеварди и паркове, а също и уютни кафенета и ресторанти, които ще ви потопят в атмосферата на Тревизо. А също може да си направите и пикник в сянката на някое дърво.


treviso-2


Като всяко малко италианско съкровище и Тревизо има какво да покаже на света със средновековните си сгради, дворец и катедрала, без които усещането за Италия няма да е същото.

Един от най-красивите райони, който ще се настани за дълго в сърцата ви, е Vicolo Molinetto, където може да се разхождате из голям парк и да видите старинна мелница, която и до днес продължава да работи.

Ако шопингът е в кръвта ви, остров Пескария се слави като най-оживеното място в града. Между май и октомври е най-подходящият период да направите Тревизо вашето следващо италианско изживяване.


treviso-3


И ако още една от италианските ви страсти носи името Просеко, времето между 16 и 19 октомври всяка година е идеалното да посетите Тревизо. Тогава се отбелязва Ombralonga или кулминацията на фестивала на пенливото вино. Целта на празника е изключително проста новопристигналите в града получават списък с баровете и непременно трябва да обиколят всички и да опитат по чаша Просеко и да достигнат до финала.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За стила не съществува лошо време!

Ако сте пропуснали
Най-четени